na-trh-prichazi-nova-herni-klavesnice-designova-revoluce
Novinka Na trh přichází nová herní klávesnice - designová revoluce?

Na trh přichází nová herní klávesnice - designová revoluce?

Filip Eckstein

Filip Eckstein

14. 11. 2007 00:00 12

Společnost SteelSeries uvádí na trh novou herní klávesnici s modelovým označením 7G. Neobvyklá je nejen svými vlastnostmi, ale také poměrně netradičním designem.

Reklama

Podle společnosti SteelSeries by měla nová 7G patřit k těm vůbec nejsofistikovanějším klávesnicím na světě. Nehovoříme zde však o stránce multimediální či ergonomické, sofistikovanost by totiž měla spočívat v její vnitřní stavbě. Jedná se například vylepšený PS/2 buffer-systém, který umožní záznam všech kláves aktivovaných v jednu chvíli (přestože se s tolika prsty člověk běžně nerodí, funkce je to zajímavá). Budete-li tedy v akční počítačové hře rychle přepínat více akcí najednou, klávesy v jednu chvíli stisknuté, přesahující maximální limit "běžné" klávesnice, by zamrznout neměly. Nová 7G je mimo jiné vybavena také mechanickými přepínači, které společnost SteelSeries potáhla 18K zlatem. Díky této 'nelevné' třešničce by se s ní v počtu zaznamenaných akcí za minutu údajně neměla rovnat žádná konkurenční klávesnice.

Co se designu týká, ten by měl být údajně o mnoho pohodlnější, než jaký lze očekávat u "konvenčních" modelů. Klávesnice disponuje navíc mimo jiné také dvěma rozšiřujícími USB porty a výstupem pro sluchátka. Lze ji zapojit jak do PS/2 rozhraní, tak do USB portu. Nová klávesnice by se měla dočkat světla výloh již příští měsíc, tedy těsně před vánočními svátky. Zaplatíme za ní přibližně 150 dolarů (asi 3150 Kč).

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama