tracker-oink-se-vrati-s-novym-jmenem-boink
Novinka Tracker OiNK se vrátí s novým jménem BOiNK

Tracker OiNK se vrátí s novým jménem BOiNK

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

27. 10. 2007 00:00 1

Server Pirate Bay pracuje na obnově původního trackeru OiNK, který obsahoval stovky nejnovějších alb.

Reklama

BitTorrent server a tracker OiNK, který shromažďoval nejnovější hudební alba a umožňoval jejich stažení ještě před oficiálním vydáním, byl nizozemskou policií ve spolupráci IFPI (International Federation of the Phonographic Industry) a BPI (British Phographic Industry) vypnut 23. října (október). Po vypnutí se na serveru objevila zpráva, že bylo zahájeno vyšetřování uživatelů serveru a jejich aktivit.

Server Pirate Bay ale okamžitě zareagoval a oznámil, že v nejbližších dnech bude otevřen nový server s názvem BOiNK, který původní server nahradí. Tento nový projekt nebude mít nic společného s původními vlastníky serveru OiNK a ani s žádným existujícím BitTorrent serverem. Po uzavření původního serveru OiNK byl zatčen a vyslýchán 24letý muž z městečka Middlesbrough, který je podle policie podezřelý z účasti na zločinném spolčení za účelem podvodu a porušování autorských práv.

Tracker OiNK se vrátí s novým jménem BOiNK
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak řekl Jeremy Banks z IFPI, činnost serveru OiNK byla mnohem nebezpečnější, než běžné sdílení hudby. Docházelo totiž k ilegální distribuci hudebních alb před jejich vydáním, ke kterým žádný z uživatelů neměl a ani nemohl mít jakékoliv právo, které by ho opravňovalo s alby jakkoliv nakládat.

Server OiNK měl za jeden rok své působnosti rozšířit až 60 hudebních alb před jejich oficiálním vydáním.

Zdroj: BetaNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama