microsoft-bude-pokracovat-ve-skupovani-mensich-firem
Novinka Microsoft bude pokračovat ve skupování menších firem

Microsoft bude pokračovat ve skupování menších firem

Stančík Martin

Stančík Martin

19. 10. 2007 00:00 6

Steve Balmer včera potvrdil, že se Microsoft bude v nejbližších letech soustředit na akvizice "menších" podniků namísto velkých korporací.

Reklama

Abyste však nebyli na omylu - za jednu menší společnost plánuje utratit 50 milionů až jednu miliardu dolarů. V současnosti americký gigant disponuje třiadvaceti miliardami dolarů, a tak vznikly spekulace, že by mohl koupi Yahoo nebo některou z oblíbených sociálních stránek typu Facebook.

Steve Ballmer na konferenci v San Franciscu nechtěl komentovat konkrétní "cíle" Microsoftu, avšak prozradil, že si společnost bude razit "nezávislou cestu." I v minulosti však Microsoft kupoval spíše menší firmy - experti ale poukazují na to, že v tomto roce vzal gigant pod svá křídla reklamní společnost aQuantive, a to za neuvěřitelných šest miliard dolarů.

 Microsoft bude pokračovat ve skupování menších firem
i Zdroj: PCTuning.cz

Vysoký představitel Microsoftu Chris Liddell pak prozradil, že v tomto fiskálním roce korporace bude investovat více peněz do akvizicí, než do vlastního vývoje. Ve fiskálním roce 2007, jenž skončil v červnu, Microsoft koupil 23 firem, z toho 13 z nich stálo dohromady "pouze" 1.3 miliardy dolarů. "Pravděpodobně budeme v příštích pěti letech každý rok zkupovat na dvacet společností," dodal Ballmer.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama