the-pirate-bay-opet-vystrkuje-ruzky
Novinka The Pirate Bay opět vystrkuje růžky

The Pirate Bay opět vystrkuje růžky

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

15. 10. 2007 00:00 5

Serveru The Pirate Bay se podařilo získat doménu www.ifpi.com, která patřila Mezinárodní federaci hudebního průmyslu.

Reklama

Populární internetový server pro stahování torrentů, The Pirate Bay, se přesune na novou adresu www.ifpi.com. Ta původně patřila Mezinárodní federaci hudebního průmyslu (IFPI, International Federation of the Phonographic Industry), která se stala symbolem boje proti počítačovým pirátům a zaštiťuje činnost ostatních organizací v mnoha zemích, jako např. americké RIAA (Recording Industry Association of America) a britské BPI (British Phonographic Industry).

The Pirate Bay opět vystrkuje růžky
i Zdroj: PCTuning.cz

Název nového projektu fungujícího na www.ifpi.com je International Federation of Pirate Interests a IFPI s jeho novým posláním není vůbec spokojena. WHOIS záznamy ukazují, že server je oficiálně zaregistrována na uživatele jménem Brokep, který je administrátorem The Pirate Bay. Z toho vyplývá, že se nejedná o pouhé hacknutí stránek, ale o oficiální registraci. Sám Brokep se k situaci vyjádřil tak, že International Federation of Pirate Interests je novou mezinárodní federací, která bude šířit pirátství. Dodal, že doménu www.ifpi.com dostal a netuší, jak se k ní původní majitel dostal. Vzdát se jí samozřejmě nechce.

IFPI již podnikla právní kroky, ale zatím bez úspěchu. Interní e-mail, který unikl na veřejnost, obsahuje komunikaci mezi IFPI a jedním z jejich právníků. Jejím obsahem je předběžné zamítnutí žádosti o poskytnutí informací, která byla adresovaná švédské policii. Ta se vyšetřováním serveru The Pirate Bay dlouhodobě zabývá.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama