flashdisky-ssd-zautocily-i-na-desktopove-systemy
Novinka Flashdisky SSD zaútočily i na desktopové systémy

Flashdisky SSD zaútočily i na desktopové systémy

Filip Eckstein

Filip Eckstein

10. 10. 2007 00:00 7

Společnost Alienware uvádí na světový trh vůbec první desktopové systémy osazené pevnými (polovodičovými) disky typu SSD.

Reklama

Nové Alienware ALX desktopy v současné době pořídíme i ve variantě disponující dvěma 64GB SSD. O pevných discích typu SSD (Solid State Disk) jsme se na PCtuningu již zmiňovali. Jejich hlavní předností je vysoká rychlost a nízká spotřeba energie spolu s absencí jakéhokoliv hluku způsobeného mechanickými součástmi disku, které v SSD rozhodně nenalezneme. Disky budou v nových sestavách zapojeny v duálním režimu skrze diskový řadič RAID 0. Celková velikost výsledné logické jednotky bude tedy 128GB. Vylepšení se týká zejména sestav Alienware Area-51 ALX a Aurora ALX, které budou mimo jiné osazeny čtyřjádrovými procesory Intel Core 2 Extreme.

Společnost Alienware nabízí SSD pouze ve výše zmíněné variantě, tedy dva duálně zapojené disky, které pak ve výsledku vytvoří jednu logickou jednotku o kapacitě 128GB. Cena sestav se pohybuje od 4 do 5 tisíc dolarů (80 až 100 tisíc Kč). S SSD přihodíme "pouhých" 1700 dolarů (asi 34 tisíc Kč) navrch.

Zdroj: LaptopLogic

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama