vylepsene-notebooky-sony-vaio-prichazeji
Novinka Vylepšené notebooky Sony VAIO přícházejí

Vylepšené notebooky Sony VAIO přícházejí

Filip Eckstein

Filip Eckstein

25. 9. 2007 00:00 2

Společnost Sony uvádí na trh vylepšené notebooky VAIO, jejichž předností by měla být nejenom vyšší kapacita, ale také lepší ochrana před mechanickýcm poškozením.

Reklama

Modelová řada přenosných počítačů VAIO, konkrétně série G, prodělává v současné době v dílnách společnosti Sony menší revizi. Úpravy se v první řadě týkají zvýšení kapacity a širšího okruhu výběru při vybírání vhodných komponent. Notebooky je tedy nyní možné mimo původních 32GB osadit také 48GB nebo 64GB pevným diskem typu SSD. Dalším velmi zajímavým vylepšením je ovšem "houževnatější" ochrana vůči vnějším mechanickým vlivům, mezi které patří například voda. Notebook ma totiž mimo klasického proděravění klávesnice (zajišťuje plynulý průtok vody při nechtěném vylití) také jinou ochranu. Jedná se o systém, který detekuje množství průtoku vody. Stane-li se tedy, že množství protékající vody je velmi vysoké, notebook se automaticky vypne, což by ho mělo ušetřit případného zkratu.

Vylepšená řada je vybavena dvoujádrovými procesory Core 2 Duo a jednotlivé modely lze pořídít v rozmezí od 1350 dolarů (asi 28 tisíc Kč) do 2400 dolarů (50400 Kč).

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama