intel-vydal-roadmapu-45nm-procesoru
Novinka Intel vydal roadmapu 45nm procesorů

Intel vydal roadmapu 45nm procesorů

Michal Kleman

Michal Kleman

18. 9. 2007 00:00 3

Společnost Intel vydala roadmapu chystaných procesorů, které budou vyráběny 45nm procesem. Pojďme se podívat co a kdy pro nás Intel chystá.

Reklama

V sobotu 15. září jsme vám přinesli zprávu, že první Phenomy FX by se měly dostat na trh již během listopadu. Pokud se dostanou na výkonový trůn, můžeme si být jistí, že nedlouho po vypuštění se pokusí jejich "nadvládu" narušit nové procesory Intelu vyráběné 45nm procesem.

Intel oznámil bližší datum vydání nových procesorů a, narozdíl od AMD, nenechává místo žádným spekulacím. První se na trh dostane čtyřjádrový procesor Core 2 Extreme QX9650, a to už v prosinci tohoto roku (november). Tento premiérový kousek bude mít 130W TDP, příkon jeho "následovníků" nebudou přesahovat 95W a dvoujádrové procesory by se neměly dostat přes 65W.

Intel vydal roadmapu 45nm procesorů
i Zdroj: PCTuning.cz

Hned ze začátku následujícího roku se dočkáme dalších sedmi CPU. Tři z nich budou čtyřijádra a zbylé čtyři si vystačí s dvěma jádry. Takty se budou pohybovat od 2,5GHz do 3,16GHz v závislosti na modelu a počtu jader. Všechny procesory, vyjma modelu Q9300, budou mít 3MB sdílené L2 cache pro jedno jádro. Zmiňovaná vyjímka bude mít "pouze" 6MB L2 cache, i přes to, že se jedná o procesor se čtyřmi jádry.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama