nelegalni-visty-ma-zahalit-black-screen-of-darkness
Novinka Nelegální Visty má zahalit Black screen of darkness

Nelegální Visty má zahalit Black screen of darkness

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

12. 9. 2007 00:00 74

Tak jako se nepopulární "Blue screen of death", neboli hovorově "Modrá smrt", stala synonymem pro pád nebo zamrznutí operačních systémů Windows, mohou nyní všichni uživatelé pirátských verzí Windows Vista očekávat "Black screen of darkness", obrazovku, která na svůj hovorový název teprve čeká.

Reklama

Nepopulární hlášení o pádu jádra operačního systému "Blue screen of death" (u nás známé jako "Modrá smrt") bylo obsažené snad ve všech generacích OS Windows. Stabilita nových Windows Vista se o několik řádů zlepšila a s modrou obrazovkou se u nich prakticky nesetkáváme. Přesto se má právě na této platformě objevit nový "strašák BSOD" - tentokrát se má ale jednat o "Black screen of darkness", obrazovku, která na svůj hovorový název teprve čeká...

Microsoft ve své e-mailové zprávě zasílané velkým distributorům Windows Vista varuje před novou funkcí, která je součástí systému a která byla aktivována. Jejím úkolem je zablokovat jakoukoliv nelegální kopii operačního systému Windows Vista.

Nelegální Visty má zahalit Black screen of darkness
i Zdroj: PCTuning.cz

Uživatelé pirátských kopií tak mohou očekávat následující:

  • Černou obrazovku po jedné hodině brouzdání
  • Zablokování nabídky start a hlavního panelu
  • Zablokování plochy

Zablokování se týká jakýchkoliv kopií Windows Vista, které nebyly aktivovány pomocí legálního klíče, nebo i kopií, jejichž klíč bude později z jakýchkoliv důvodů prohlášen za nelegální.

Zdroj: Computerworld

Poznámka redakce: vsadím se, že ve stejném okamžiku se mezi crackery zároveň rozeběhly závody v nalezení a překonání tohoto zabezpečení. Vaše názory vyjádřete pod newskou.

Poznámka: Podle posledních informací, které kolují po internetu, byl e-mail pouhým hoaxem a sami představitelé Microsoftu informaci o tomto způsobu boje proti softwarovým pirátům popřeli prostřednictvím internetového magazínu Wired.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama