sada-kodeku-pro-windows-vista
Novinka Sada kodeků pro Windows Vista

Sada kodeků pro Windows Vista

Kwolek Jirka

Kwolek Jirka

12. 9. 2007 01:00 7

Vista Codec Package je nejkomplexnější odpovědí na problémy s přehráváním multimediálních souborů v operačním systému Windows Vista. Obsahuje pečlivě vyladěný komplet nejpoužívanějších audio-video kodeků, splitterů a filtrů, včetně podpory dekódování prostorového zvuku a streamových videí.

Reklama

Operační systém Windows Vista vyšel mnoha příznivcům multimedii vstříc - od verze Home Premium obsahuje dokonce zdarma nástavbu Multimedia Center Edition. Co je to však naplat, když systém po instalaci nerozumí většině souborů z vašeho videoarchívu. V této situaci instalovat balíčky kodeků určené pro Windows XP by bylo chybou.

Sada kodeků pro Windows Vista
i Zdroj: PCTuning.cz

Vista Codec Package není jen slepeninou mnoha posbíraných kodeků. Jeho tvůrce šel jinou cestou - balíček obsahuje jen takové komponenty a filtry, které mají největší možnosti, přičemž jsou nastavené tak, že se vzájemně doplňují a spolu spolupracují.

Sada kodeků pro Windows Vista
i Zdroj: PCTuning.cz

Balíček neobsahuje žádný multimediální přehrávač ani nemění tzv. asociace souborů, jen do operačního systému zavádí podporu přehrávání nových souborů. Pokud vám tedy dřívější přehrávač soubor / videoformát tvrdošíjně odmítal, po instalaci Vista Codec Package by se měl nové formáty "naučit" (o dekódování se pochopitelně starají externí filtry). Případná omezení padají pak na vrub jednotlivých ovládačů.

Poslední verzi najdete zde (verze 4.5.0 a vyšší, v první 1/3 stránky). Vista Codec Package 4.5.0 obsahuje také české jazykové rozhraní, paralelně se rozjíždí obdobný projekt pro 64bitové Visty...

Poznámka: před instalací musíte vypnout UAC (User Account Control). Doporučená je také odinstalace samostatných kodeků (FFDshow)

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama