lenovo-ohlasila-blue-sky
Novinka Lenovo ohlásila Blue Sky

Lenovo ohlásila Blue Sky

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

12. 9. 2007 00:00 3

Společnost Lenovo ohlásila Blue Sky – tichý počítač s minimálními rozměry a spotřebou 45W.

Reklama

Počítač Blue Sky, jehož oficiální označení je ThinkCentre A61e, se začne dodávat příští měsíc a při svých rozměrech 21,6cm x 27,8cm x 7,6cm a váze 3,6kg bude stát $399. Cena bohužel nezahrnuje monitor, klávesnici a myš, které jsou na ilustračním obrázku. Zajímavostí je také spotřeba počítače, která bude 45W a teoreticky je tak možno jej napájet například ze solárního panelu.

Počítač bude možno osadit procesory AMD a to buď dvoujádrovým Athlonem 64 X2 nebo Sempronem. Volitelná bude i velikost pevného disku a to od 80GB do 750GB. Dále je počítač 4GB operační paměti a dodávat se bude buďto s Windows Vista Business nebo Windows XP Professional.

Lenovo ohlásila Blue Sky
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Lenovo očekává, že o počítač bude zájem zejména v oblastech podnikání, vzdělání, zdravotnictví, finančních služeb a dalších, kde jsou minimální rozměry výhodou. Dalším plusem je také tiché nízkootáčkové chlazení, které nebude nijak rušit okolí.

Kromě nízké spotřeby a minimálních rozměrů kladla společnost Lenovo důraz také na životní prostředí a tak je počítač vyroben z 90% z recyklovatelných materiálů a stejně tak i jeho obal, ve kterém se dodává, je z 90% recyklovatelný.

Zdroj: Computerworld

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama