ocz-vyda-pameti-specialne-pro-intel
Novinka OCZ vydá paměťi speciálně pro Intel

OCZ vydá paměťi speciálně pro Intel

Michal Kleman

Michal Kleman

10. 9. 2007 00:00

Firma OCZ vydá nové paměťové moduly certifikované pro platformu Intelu, které jsou podle výrobce "speciálně navrhované pro čipset X38."

Reklama

Společnost OCZ je známá především díky nadšeneckým pamětem, a nejinak tomu bude i dnes. Nová "specialitka" je totiž podle oficiálního prohlášení OCZ navrhovaná přednostně pro desky s čipsetem Intel X38. Moduly budou podporovat technologii Intel Extreme Memory Profiles (XMP) a jejich SPD čip bude odlišný od běžných čipů. SPD čipy běžně nesou informaci o paměťových modulech, jako například sériové číslo modulu a jméno výrobce čipů. Nás však bude zajímat nejdůležitější uložená informace, a tou je časování paměťí. SPD čipy pamětí OCZ XMP budou schopné přepínat mezi dvěma "profily", kde v jedenom budou moduly časovány na 8-8-8-24 a v druhém na 7-6-6-24.

OCZ vydá paměťi speciálně pro Intel
i Zdroj: PCTuning.cz

Firma OCZ již několik speciálně zaměřených edic udělala. Například to byly pamět výhradně pro desky s dvěmi grafickými kartami v SLI módu. Můžeme předpokládat, že se i v tomto případě dočkáme speciálního heatsinku pravděpodobně s logem Intelu.

Moduly OCZ DDR3 PC3-12800 Intel XMP Ready Titanium Edition budou taktovány na 1600MHz. Paměti se budou dodávat 1GB modulech a měl by být běžně dostupné už při vypuštění základních desek s čipsetem X38, což je koncem tohoto měsíce. Paměti budou mít doživotní záruku, bohužel cena nebyla zatím oznámena.

Podle Tech Connect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama