hp-prinasi-novou-herni-masinu
Novinka HP přináší novou herní "mašinu"

HP přináší novou herní "mašinu"

Michal Kleman

Michal Kleman

6. 9. 2007 00:00 6

Je tomu již rok, co společnost HP odkoupila firmu VoodooPC, výrobce nadšeneckých a herních počítačů. Konečně se na světlo světa dostává produkt jejich společné práce.

Reklama

Blackbird 002 jistě na první pohled zaujme svým futuristickým vzhledem. Celá skříň je posazená na hliníkovém podstavci, a tak máte na první pohled dojem, že se skříň vznáší, tento efekt pojmenoval výrobce "hover effect" (hover = vznášet se, vznášedlo).

HP přináší novou herní "mašinu"
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdůležitější komponenty tohoto počítače budou chlazeny vodou. Radiátor pak najdeme připevněný k vršku skříně z aluminia. Hliník najdete po celém obvodu casu. Jediná místa, kam inženýři společnosti HP kov nedali, jsou bočnice a samozřejmě přední  černý kryt, ale pod ním najdete také spoustu hliníku. Vodní chlazení, ve spojení s množstvím kovu a masivními heatpipe trubkami na desce, jistě znatelně sníží teploty v počítači, což umožní vyšší přetaktování a sníží hlučnost přídavných ventilátorů.

HP přináší novou herní "mašinu"
i Zdroj: PCTuning.cz

Na výběr budete mít z několika upravitelných variant. Nejlevnější bude počítač s procesorem AMD Athlon 6000+ taktovaným na 3,0GHz, grafickou kartou ATI Radeon HD2600XT, jedním gigabytem paměti RAM o taktu 667Mhz. Disk této sestavy bude mít kapacitu 500GB. Naopak nejdražší sestava poběží na procesoru Intel Core 2 Extreme QX6850. O grafiku se v tomto případě postarají dvě karty nVidia GeForce 8800 GTX. Samozřejmě budou i "střední cesty", každý uživatel si bude moc poskládat vlastní sestavu. Pokud máte zájem prozkoumat veškeré technické specifikace a možnosti, podívejte se na tuto stránku.

Nová PC od HP jistě spoustu lidí ohromí a při bližším zkoumání si asi mnoho čtenářů položí otázku: Co se stalo s projektem Blackbird 001? To ví asi jen vedení a pracovníci Hewlett-Packard. Každý počítač Blackbird 002 bude ručně sestavován podle přání v továrně společnosti VoodooPC v Calgary. Cena se bude pohybovat od $2500 (asi 52000Kč) za nejlevnější kusy až do opravdu exotických $6500 (necelých 137000Kč).

Podle Tech Connect Magazine a Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama