asus-maximus-nastupce-blitzu
Novinka ASUS Maximus - nástupce Blitzu

ASUS Maximus - nástupce Blitzu

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

5. 9. 2007 00:00 8

Desky ASUS Blitz se na výsluní absolutního high-endu ani neohřály a ASUS již co nevidět vydá jejich nástupce jménem Maximus.

Reklama

Na fóru xfastest se objevily fotografie nejnovější vlajkové lodi ASUSu pro platformu Intel: Maximus ze série Republic of Gamers. Na fotkách je vyobrazena varianta Maximus Formula a můžeme tedy předpokládat, že stejně jako v případě Blitzu budou existovat dvě varianty podle podporovaných pamětí.

ASUS Maximus - nástupce Blitzu
i Zdroj: PCTuning.cz

Na chlazení čipsetu a napájecí kaskády u Maximu padlo ještě více kovu, než u desky ASUS P5E3 Deluxe se stejným čipsetem. Layout je velmi podobný deskám Blitz, jeden zásadní rozdíl tu ale je - díky tomu, že Intel X38 má dostatek PCI Express linek pro oba PEG sloty, není potřeba můstkový čip, který ASUS použil u Blitzu.

ASUS Maximus - nástupce Blitzu
i Zdroj: PCTuning.cz

Maximus si ale trochu pohoršil ve výbavě - zadní panel je téměř identický s Blitzem (včetně tlačítka pro pohodlné vyčištění CMOSu po neúspěšném taktovacím pokusu), až na 2 eSATA porty, které u Maximu chybí. Snad nám to tedy ASUS vynahradil někde jinde...

Cena desky zatím není známa, ale můžete se spolehnout, že to nebude zrovna málo. V obchodech budou motherboardy dostupné možná již koncem září/septembra.

Všechny fotografie najdete na xfastest fóru

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama