palit-vstupuje-na-trh-se-zakladnimi-deskami
Novinka Palit vstupuje na trh se základními deskami

Palit vstupuje na trh se základními deskami

Michal Kleman

Michal Kleman

3. 9. 2007 00:00 7

Palit Microsystems, společnost známá především díky grafickým kartám, začala v tichosti nabízet na svých stránkách základní desky.

Reklama

Firma Palit přichystala tři desky pro procesory společnosti Intel, jednu s čipsetem P35 a dvě se staršími čipsety Intel 945GC. Pro CPU od AMD společnost vytvořila dvě desky, obě s čipsety nVidia nForce (nVidia MCP61S a nVidia MCP68S). Všechny desky, vyjma té s čipsetem P35, mají integrované grafické jádro a jsou mířeny do low-endového segmentu trhu.

Palit vstupuje na trh se základními deskami
i Zdroj: PCTuning.cz


"falešná" deska Gainward

V návaznosti na tuto zprávu bych chtěl uvést, že se na internetu objevily fotky základní desky od společnosti Gainward, dceřinné společnosti firmy Palit. Na fóru OCWorkBench byl uveřejněn obrázek jehož popisek hlásá, že se jedná od desku z dílny Gainwardu založenou na čipsetu Intel P35. Pravost fotky však nelze ověřit. Nová základní deska by měla podporovat procesory Intel Core 2 s frekvencí sběrnice až do 1333MHz, a to včetně procesorů vyráběných 45nm procesem. Přítomné budou dva PCIe x16 sloty a čtyři DDR2 sloty, schopné obsluhovat paměti až do taktu 800MHz.

Zatím není jasné, či jde jen o fámu a fotomontáž, nebo Gainward opravdu vstoupí na trh s motherboardy, všichni oslovení zástupci firmy odmítli zprávu komentovat.

Podle X-bit labs a Tech Power Up forum

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama