maly-velky-gadget-prehled-18-2007
Novinka Malý velký gadget přehled (18/2007)

Malý velký gadget přehled (18/2007)

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

2. 9. 2007 00:00 5

Po týdnu jsme tu opět s pravidleným malým velkým gadget přehledem.

Reklama

Callisto Home Theatre Adapter – 5.1 zvuk pro notebooky

Zejména majitelé notebooků mohou zajásat nad zvukovou kartou od společnosti Sondigo. Ta se připojuje přes USB sběrnici a podporuje technologie Dolby Digital Live a DTS Connect. Jakýkoliv stereo zvuk z PC dokáže převést do formátu 5.1 a nemusíte se bát ani spleti drátů, protože karta je vybavena optickým výstupem a tak vše zajistí jeden jediný kabel. Callisto Home Theatre Adapter vás přijde na $49,95 (asi 1.000,- Kč) a za tip děkujeme jednomu z našich čtenářů.

Malý velký gadget přehled (18/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: NotebooksForums.com

Power2Go – energie na cesty

Společnost Philips myslí na uživatele, kteří jsou v pohybu a potřebují mít svůj telefon, MP3 přehrávač a další věci stále nabité. Proto ve své řadě produktů Power4Life představila i Power2Go, USB akumulátor, který je schopný dodávat potřebnou energii až 60 hodin. LED indikátor na horní straně vás potom informuje, kolik energie ještě v akumulátoru zbývá. Zatím bohužel není známa ani cena, ani datum uvedení na trh.

Malý velký gadget přehled (18/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Newlaunches.com

Ultra II SDHC Plus – karta pro náročné

Společnost Sandisk již dříve nabízela paměťovou kartu Ultra II SD Plus, která byla schopna využít k připojení klasickou čtečku karet, ale i USB rozhraní a to pomocí technologie Hinge Lock. Nyní Sandisk přichází s vylepšenou verzí Ultra II SDHC Plus, která je díky své kapacitě 4GB absolutně nezbytná, pokud vlastníte HD kameru, které právě tuto kapacitu vyžadují jako minimum. Karta by měla dosahovat rychlosti až 10MB/s. 4GB Ultra II SDHC Plus karta bude stát $79.99 (asi 1.600,- Kč) a první kousky budou na trhu v říjnu (október).

Malý velký gadget přehled (18/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Everything USB

Goth Looking Pendants – USB disk stylově

Pro někoho je velice obtížné neztratit svůj USB disk a tak přišla společnost Olinari s nápadem, jak z obyčejného USB disku vytvořit stylový přívěšek. Vybírat můžete z několika stylů, z nichž některé připomínají středověké motivy a jiné se podobají spíše zapalovači. Tak jako tak, uvnitř každého přívěšku naleznete 2GB Sony Micro Vault USB disk. Bohužel cena takového přívěšku je $349 (asi 7.050,- Kč) a tak se spíše vyplatí ztrácet obyčejné USB disky.

Malý velký gadget přehled (18/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Everything USB

USB Fever 5-in-1 – USB připojení na přání

Někdy je těžké mít po ruce kabely pro všechny druhy USB zařízení a právě zde přichází na scénu 5-in-1 adaptér od společnosti USB Fever, který v sobě kombinuje hned pět USB konektorů (jmenovitě USB mini 5-pin, USB mini, USB mini B, USB mini 4-pin a USB B) a umožňuje tak připojit snad všechny existující zařízení. Bohužel podle testů na zahraničních serverech adaptér podporuje pouze nabíjení a ne synchronizace. Cena adaptéru je $14,99 (asi 300,- Kč).

Malý velký gadget přehled (18/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Everything USB

Narazíte-li na gadget o němž si myslíte, že by neměl v příštím přehledu chybět, pak pište na mail eckstein(zavináč)pctuning.cz. Možná se právě ten váš objeví v příštím vydání přehledu.
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama