amd-790x-prvni-budou-gigabyte-a-asus
Novinka AMD 790X: První budou Gigabyte a ASUS

AMD 790X: První budou Gigabyte a ASUS

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

29. 8. 2007 00:00 4

Server DigiTimes píše, že první desky s novým high-endovým severním můstkem AMD 790X, které se objeví v obchodech, budou modely z dílen Asusteku a Gigabyte.

Reklama

DigiTimes pojal tento názor na základě skutečnosti, že ASUS a Gigabyte jako první dodali testovací vzorky pro certifikaci AMD. Desky jsou prý již prakticky hotové a čeká se jen na povel AMD. První základní desky by se k zákazníkům mohly dostat již koncem září/septembra, přičemž ostatní výrobci to prý stihnou nejdříve v polovině října.

AMD 790X: První budou Gigabyte a ASUS
i Zdroj: PCTuning.cz

Klikněte pro zvětšení

O deskách ASUSu sice nemáme žádné zprávy, u Gigabyte jsou naše představy poměrně konkrétní. Již na Computexu výrobce představoval prototyp desky jménem GA-MA790-DQ6, která zaujme zejména možností zapojit až 4 grafické karty. Na podrobné specifikace a více obrázků se můžete podívat na našem fóru.

Možná se nechápavě ptáte, k čemu vám budou 4 PCI Express sloty, tedy s výjimkou případu, kdy potřebujete k počítači připojit 8 monitorů? Pokud jste příznivci multi-GPU systémů, schopnosti desky nepřijdou vniveč. ATi totiž chystá CrossFire se třemi kartami (tomuto řešení se říká "Tripod") a o něco později by měly být hotové ovladače pro QuadFire, tedy multi-GPU zapojení čtyř karet.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama