sandisk-uvadi-sansa-shaker
Novinka Sandisk uvádí Sansa Shaker

Sandisk uvádí Sansa Shaker

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

16. 8. 2007 00:00 12

Sandisk, výrobce Flash pamětí, paměťových karet a mp3 přehrávačů představil nového soupeře pro iPod Shuffle.

Reklama

Co si budeme povídat, iPod Shuffle není vůbec těžké trumfnout. Stačí přidat malý LCD displej, podporu více formátů a atraktivní cenu a tuctový přehrávač je na světě. Sandisk na to ale tentokrát šel jinak a z nedostatku invence ho rozhodně obvinit nemůžeme.

Nový přehrávač jménem Sansa Shaker sice nedostal do vínku displej, pochlubí se však jinými vychytávkami. Za prvé je to podpora nepříliš vídaného "multiplayeru" - kromě dvou výstupů na sluchátka je totiž v těle zabudován ještě miniaturní reproduktor, takže se svým výběrem písní můžete snadno pochlubit přátelům.

Zcela unikátní je ale způsob, jakým se přehazují písničky: s přehrávačem jednoduše zatřesete. Nejsem si ale jist, zdali je to úplně ideální způsob a jestli mechanismus nebude reagovat také na sprint na zastávku městské hromadné dopravy či neúmyslné pády na zem.

Jak už je u Sandisku zvykem, varianty s různou kapacitou mají také odlišné barevné provedení. Sansa Shaker bude existovat s interní Flash pamětí o kapacitě 512 nebo 1024MB a pokud by to bylo málo, díky slotu pro SD/MMC karty není problém paměť rozšířit. Přehrávač je napájen jednou AAA baterií, na kterou prý vydrží hrát až 15 hodin (i když to samozřejmě záleží na použité baterii).

1GB verze vyjde na lidových 50 dolarů a 512MB model na ještě lidovějších $35. V české měně mluvíme o sumách v rozmezí 800-1100 Kč.

Zdroj: TechConnect Magazine

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama