co-prinese-intel-x38
Novinka Co přinese Intel X38?

Co přinese Intel X38?

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

8. 8. 2007 00:00 1

Chystaný high-endový severní můstek X38 od Intelu nebude pouze P35 s podporou rovnoměrného rozdělení PCIe linek pro SLI/CrossFire a vyšší spotřebou...

Reklama

Intel pro X38 kutí dvě "extrémní" technologie, které nadšenci a notoričtí overclockeři jistě uvítají. První z nich se jmenuje Intel Extreme Memory a jde o vlastní quazi-standard Intelu. Funguje to tak, že certifikované moduly se na odpovídající desce automaticky vyladí na vyšší výkon a jestli se domníváte, že už jste to někde viděli, máte naprostou pravdu - stejně to totiž funguje na čipsetech nVidie s paměťovými moduly s certifikací "nVidia SLI". Jediným rozdílem je, že Extreme Memory bude fungovat pouze s moduly DDR3. Intel prý momentálně jedná s výrobci pamětí včetně např. Kingstonu a OCZ o výrobě pamětí s certifikací pro jeho nový "standard" a první vzorky takových modulů by se měly objevit v září/septembri.

Druhá novinka je kombinací hardwarové a softwarové inovace. Na základních deskách s čipsetem Intel X38 bude možno některá nastavení BIOSu měnit za běhu z prostředí operačního systému a k tomu bude sloužit utilita, kterou Intel nazývá Extreme Tuning. Intel ale povolí výrobcům vytvořit pro prográmek vlastní uživatelské rozhraní a tak by mě ani nepřekvapilo, kdyby Extreme Tuning skončilo jako součást existujících přetaktovacích utilit výrobců.

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama