prvni-ssd-notebook-vaio-na-trhu
Novinka První SSD notebook Vaio na trhu

První SSD notebook Vaio na trhu

Filip Eckstein

Filip Eckstein

4. 8. 2007 00:00 4

Společnost Sony vypustila na světový trh první SSD notebook z řady Vaio.

Reklama

Pevné disky typu SSD (Solid State Drive) budou pravděpodobně hrát ve vývoji příští generace notebooků stále podstatnější roli. Absence mechanických součástí v pevném disku zajistí nejenom nižší spotřebu, ale samozřejmě také nižší hlučnost. Mnoho společností již začalo s prodejem takto osazených přenosných počíačů. Nyní se do jejich malého boje o zákazníky vložila také společnost Sony se svým novým Vaio TZ18GN, který je osazen 32GB SSD pamětí.

Výdrž baterie tohoto notebooku se pohybuje kolem 11,5 hodiny, což je podle serveru The Inquirer jen o půl hodiny více, než může poskytnout model TZ18GN s běžným 100GB pevným diskem. Oba dva notebooky (zmíněný TZ17GN a SSD TZ18GN) jsou naprosto totožné a liší se pouze v použitém typu pevného disku a kapacitě. Masivních 700 dolarů (17500 Kč) si budeme muset připlatit za předpokladu, že budeme žádat model (TZ18GN), který vydrží o půl hodiny déle a uložíme na něm o 68GB méně.

Nový Vaio disponuje širokoúhlým 11,1 palcovým LCD displejem o rozlišení 1366 x 768 pixelů. V útrobách notebooku nalezneme dvoujádrový procesor Intel Core 2 Duo U7600 a samozřejmě také SSD o kapacitě 32GB. Malé rozměry tohoto modelu eliminují vyšší váhu - nový Vaio má tedy poměrně hezkých 1,2kg. Za zmínku také stojí, že společnost Sony neumístila do tohoto notebooku mechaniku podporující technologii Blu-ray. Sony Vaio TZ18GN pořídíme za 4299 dolarů (asi 107 tisíc Kč).

Zdroj: The Inquirer, PC WORLD

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama