hitachi-vypusti-na-trh-prvni-blu-ray-kameru
Novinka Hitachi vypustí na trh první Blu-ray kameru

Hitachi vypustí na trh první Blu-ray kameru

Michal Kleman

Michal Kleman

4. 8. 2007 00:00 1

Formátové války pokračují a společnost Hitachi se snaží lidem co nejvíce přiblížit formát, který podporuje, a proto již brzy vydá první Blu-ray kamery.

Reklama

Ze začátku se dočkáme hned dvou modelů. Hitachi DZ-DB7H bude mít integrovaný hard disk o kapacitě 30GB, na který se vejdou až čtyři hodiny záznamu v rozlišení 1920*1080i, nebo osm hodin méně kvalitního záznamu v rozlišení 1440*1080i. Na tomto modelu je možnost nahrávat jak na HDD, tak přímo na Blu-ray disk s průměrem 8cm. Kamera Hitachi DZ-BD70 bude od své dražší sestřičky odlišena absencí pevného disku, a bude tedy schopna nahrávat jen na Blu-ray Disk.

Kamery se dočkají premiéry samozřejmě v Japonsku, a to již tento měsíc, zbytek světa si bude muset počkat do října (október). Kus s pevným diskem bude stát $1,600 (asi 33600Kč) a nižší model bez HDD pořídíte za $1,300 (přes 27000Kč).

Hitachi vypustí na trh první Blu-ray kameru
i Zdroj: PCTuning.cz

Perfektně vstříc společnosti Hitachi vychází firmy Verbatim a Imation, které oznámily, že vydají malé Blu-ray disky (8cm v průměru), které budou schopny provozu v kamerách. Takovýto disk bude mít kapacitu 7,5GB, což je kapacita dostatečná na nahrání hodiny záznamu v rozlišení 1920*1080i, nebo na 90minut v méně kvalitním záznamu. Společnost Verbatim prohlásila, že disky BR-R (recordable) a BR-RE (re-recordable) budou dostupné v USA již během tohoto měsíce. Imation bude své disky prodávat pod značkou TDK. Cena BR-R by se měla pohybovat okolo $25 (asi 525Kč) a BR-RE bude stát $35 (přibližně 735Kč).

PodleTech Connect Magazine 1 a Tech Connect Magazine 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama