sony-celi-dalsi-zalobe
Novinka Sony čelí další žalobě

Sony čelí další žalobě

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

31. 7. 2007 00:00 12

Společnost Sony čelí další žalobě, tentokrát kvůli svému Cell procesoru použitému v konzoli PlayStation 3.

Reklama

Každý úspěch je třeba po zásluze potrestat a tak společnost Sony čelí další žalobě. V předchozích případech se jednalo o konstrukci Blu-ray disků a zabezpečení. Nová žaloba se zaměřuje přímo na srdce konzole, tedy Cell procesor, který Sony vyvinula ve spolupráci se společnostmi IBM a Toshiba. Cell procesor je postaven na 9 jádrech a zjednodušeně funguje na principu, kdy jedno hlavní jádro přiděluje úkoly 8 dalším jádrům, z nichž každé má vlastní lokální paměť.

Sony čelí další žalobě
i Zdroj: PCTuning.cz

A právě technologie procesoru se stala předmětem žaloby, kterou podala společnost Parallel Processing Corporation z amerického státu Kalifornie. Podle ní se jedná o stejnou technologii, která je předmětem patentu č. 5056000 s názvem „Synchronized parallel processing with shared memory (volně přeloženo „Synchronizované paralelní zpracování se sdílenou pamětí),“ který byl registrován dne 8. října (október) roku 1991. Patent byl původně registrován společností International Parallel Machines z amerického státu Massachusetts a společnost Parallel Processing Corporation k němu vlastní exkluzivní licenci.

Podle žaloby využívá společnost Sony neoprávněně technologii registrovanou v patentu a způsobuje tím vlastníku licence „nenapravitelnou újmu a peněžní škodu.“ Parallel Processing Corporation po Sony žádá náhradu škody, náklady právního zastoupení, úroky a jako třešničku na dortu zabavení a zničení všech produktů, které využívají předmětnou technologii.

Společnost Sony se zatím k žalobě nevyjádřila s tím, že probíhající případy nebude komentovat.

Zdroj: Engadget, FreePatentsOnline

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama