sony-trati-na-ps3-jiz-vice-nez-sto-milionu-liber
Novinka Sony tratí na PS3 již více než sto milionů liber

Sony tratí na PS3 již více než sto milionů liber

Michal Kleman

Michal Kleman

30. 7. 2007 00:00 3

Herní divize společnosti Sony vykázala za předchozí tři měsíce ztrátu přes 118 milionů  liber (asi 472 milionů Kč). Zdá se, že PS3 není pro Sony zrovna výdělečný podnik.

Reklama

Sony dává vinu takto vysokým ztrátám právě nové konzoli PS3, jež se prodává za nižší cenu, než za jakou jí společnost vyrábí. Od začátku dubna do konce června prodala firma Sony v Japonsku 700000 kusů herní konzole Playstation 3. Oproti jejímu předchůdci je to celkem neúspěch - po vydání PS2 se prodalo 2,7milionu kusů těchto zařízení. Na druhou stranu, vedení Sony může být potěšeno alespoň zvýšeným prodejem handheldového přístroje PSP, kterého se prodalo více než dva miliony.

Sony tratí na PS3 již více než sto milionů liber
i Zdroj: PCTuning.cz

Přímým opakem PS3 je v současnosti Wii, které zvýšilo zisky firmy Nintendo skoro pětinásobně. Po nepříliš slavném GameCube přinesla konzole Wii opět Nintendu štěstí. Za druhý kvartál tohoto roku (již výše zmiňované období od dubna do června) vydělala společnost Nintendo více 323 milionů liber (13 miliard Kč), což je oproti období, kdy ještě na trhu Wii nebylo, nárůst o 500%. Konzole Wii se prodalo přes 9 milionů a vedení Nintenda očekává, že za půl roku stihne prodat dalších 16 milionů kusů.

I přes velké ztráty herní divize může Sony slavit. Celkový zisk firmy se za tři měsíce vyšplhal na 405 milionů liber (16 miliard Kč), což je více, než se kdy společnosti povedlo získat. Nejvíce získala firma za prodeje digitálních kamer a fotoaparátů a za výrobu čipů.

PodleTech.co.uk 1 a Tech.co.uk 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama