majiteli-sluzby-allofmp3-hrozi-vezeni
Novinka Majiteli služby AllofMP3 hrozí vězení

Majiteli služby AllofMP3 hrozí vězení

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

30. 7. 2007 00:00 8

Státní žalobci žádají trest odnětí svobody pro Denise Kvasova, bývalého majitele služby AllofMP3.

Reklama

Ruská služba AllofMP3, provozovaná prostřednictvím mateřské společnosti Mediaservices na serveru allofmp3.com, se proslavila prodejem MP3 skladeb, přičemž jejich cena se pohybovala ve zlomcích ceny jiných serverů. V Anglii se stala dokonce druhou nejoblíbenější službou hned po iTunes a podle ruského tisku se zisk z jejího provozování pohyboval mezi 10 – 14 miliony dolarů ročně, z čehož celých 80% zisku pocházelo z prodeje hudby.

Majiteli služby AllofMP3 hrozí vězení
i Zdroj: PCTuning.cz

Služba byla dlouhou dobu trnem v oku velkých nahrávacích společností, IFPI (International Federation of the Phonographic Industry, Mezinárodní federace hudebního průmyslu) a dokonce WTO (World Trade Organization, Světová obchodní organizace) a to zejména díky tomu, že se pohybovala na hranici legálnosti. Výsledkem snažení bylo uzavření služby AllofMP3 a jejího serveru, aby vzápětí byla nahrazena novou (ale prakticky totožnou) službou MP3Sparks provozovanou stejnou mateřskou společností Mediaservices na adrese mp3sparks.com. Tato nová služba je stále v provozu.

Denis Kvasov, bývalý majitel služby AllofMP3, je nyní souzen a ruští státní žalobci pro něj žádají trest odnětí svobody v délce 3 let. Kromě toho bude muset Kvasov zaplatit společnostem EMI, Warner a Universal náhradu škody ve výši $590.000.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama