dalsi-alfa-verze-nejnovejsiho-ubuntu-7-10-vypustena
Novinka Další alfa verze nejnovějšího Ubuntu 7.10 vypuštěna

Další alfa verze nejnovějšího Ubuntu 7.10 vypuštěna

Filip Eckstein

Filip Eckstein

28. 7. 2007 00:00 15

Další alfa verze nejnovějšího vydání dnes asi nejproslulejší distribuce Linuxu, Ubuntu, je na světě.

Reklama

V dubnu letošního roku byla oficiálně ohlášena nová verze linuxové distribuce Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon". Od té doby vyšly již tři alfa verze. Nyní se ale podívejme na tu nejnovější z nich - Ubuntu 7.10 "Gutsy Gibbon Tribe 3".

Na oficiálních stránkách společnosti je možné pořídit obraz CD nové alfa verze všech 4 variant Ubuntu - tedy klasické Ubuntu, verze s pracovním prostředím KDE Kubuntu, vzdělávací Edubuntu a samozřejmě také Xubuntu, jenž je určeno zejména pro staré nebo slabé počítače. Vybrat můžeme samozřejmě také mezi 32bit a 64bit verzí.

Další alfa verze nejnovějšího Ubuntu 7.10 vypuštěna
i Zdroj: PCTuning.cz

V nové alfě se nachází hned několik podstatných změn. V první řadě zmíním nejnovější verzi operačního prostředí Gnome 2.19.5. Vylepšení se však týkala především v možnostech nastavení. Dálší změna, která jistě stojí za zmínku, je určena především pro uživatele notebooků. Jedná se o vylepšenou správu napájení, díky níž je možné plně kontrolovat, ale také regulovat spotřebu baterie. Nové verze (0.11.1) se dočkal také proslulý přehrávač hudby Rhytmbox. Na závěr zmíním novou aplikaci AppArmor security, která byla vyvyinuta ve spolupráci se společností Novell. Již z názvu je patrné, že půjde o bezpečnostní vylepšení.

Novou alfa verzi je možné nainstalovat nebo spustit za pomoci Live CD. Pokud již vlastníte nynější ostrou verzi Ubuntu 7.04 "Feisty Fawn" a máte zájem upgradovat systém na testovací alfa verzi 7.10 Tribe 3, je to možné za pomocí příkazu "update-manager -d". Obraz CD můžete stahovat zde.

Datum vydání ostré verze "Gutsy Gibbon" stanovil zakladatel Ubuntu, Mark Shuttleworth, na začátek října letošního roku.

Zdroj: desktoplinux.com, LinuxGoBiz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama