vysetrovani-kauza-medison
Novinka Vyšetřování: kauza Medison

Vyšetřování: kauza Medison

Filip Eckstein

Filip Eckstein

27. 7. 2007 00:00 3

Včera jsme vás informovali o podezřele levném notebooku Medison Celebrity. Svojí cenou nejspíše ani nedosáhl výrobních nákladů. Kde leží pravda?

Reklama

Článek může obsahovat nepravdivé nebo nepodložené informace.

Když nám v dnešní době někdo předloží až přespříliš výhodnou nabídku, ne vždy bychom měli k věci přistupovat naivně a slepě. Trocha nedůvěry je v tomto ohledu přínos. Včera v podvečer jste si mohli na našem serveru přečíst zprávu o údajně nejlevnějším notebooku na světě, jehož cena nejspíše ani nemohla převýšit samotné výrobní náklady. Stopadesát dolarů za laptop se 14 palcovým LCD displejem, 1,5GHz procesorem a 40GB pevným diskem zní opravdu neuvěřitelně. Nyní se podívejme, co jsme za těch 24 hodin zjistili.

Již v diskuzi pod včerejší novinkou zavládla vlna nedůvěry. Jiné tomu nebylo ani na zahraničních serverech. Pochybovat začali i ti největší optimisti. Téměř okamžitě po uveřejnění zprávy zaslala naše redakce na kontaktní mailovou adresu společnosti Medison e-mail, v němž jsme prosili o zapůjčení a zrecenzování nového notebooku Medison Celebrity. Okamžitě po odeslání se nám z cílové adresy vrátila zpráva ve které se společnost Medison omlouvá za možné zpoždění odpovědi na náš mail. Zatím jsme tedy žádnou "lidskou" odpověď nezískali.

Společnost Medison je podezřelá hned v několika bodech. V první řadě pozorného čtenáře upoutá poměrně krátká historie této firmy. Ačkoliv je toto velice podezřelé, není tento fakt nutně usvědčující. Mnohem zajimavější je ovšem sídlo firmy. Podle serveru Fudzilla je doména domovských stránek společnosti "www.medison.se" napsána na sídlo ležící v Kentu ve Velké Británii. To je s ohledem na fakt, že firma je údajně švédská, docela zvláštní. Na stejnou adresu je "nenápadně" zapsaných ještě několik dalších firem. Také o samotném majiteli stránek koluje mnoho zvěstí a podezření - zejména však ve švédském tisku. Údajně měl problémy se zákonem již v minulosti a v součastnosti žije někde v Brazílii. Notebook také není možné zaplatit jinak než platební kartou.

Pokud narazíme v kauze Medison na další změny a objevy, jistě vás budeme informovat.

Koupě tohoto "super levného" notebooku se zdá být v této chvíli nadmíru riskantní.

Zapojte se do vyšetřování. Pokud získáte nebo naleznete nové informace ohledně této podezřelé nabídky či o samotné společnosti Medison, můžete psát své objevy na mailovou adresu eckstein(zavináč)pctuning.cz.

Zdroj: Jnytt, Fudzilla, střípky z www

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama