dfi-predstavuje-desky-lanparty-s-cipsetem-p35
Novinka DFI představuje desky LanParty s čipsetem P35

DFI představuje desky LanParty s čipsetem P35

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

21. 7. 2007 00:00 13

DFI si dala načas a proto až nyní představila základní desky řady LanParty s čipsetem Intel P35. Dvě verze se od sebe liší podporou pamětí.

Reklama

Stejně jako mnoho ostatních výrobců, i DFI se rozhodla nabídnout dvě různé desky - jednu pro paměti DDR2, druhou pro DDR3. Ta první se tedy jmenuje DFI LanParty UT P35-T2R a druhá LanParty UT P35-T3R. Nyní k těm společným vlastnostem...

Desky se pochlubí třemi dlouhými PCI Express sloty pro karty všeho druhu. Použitý jižní můstek je ICH9R, který poskytuje 8 SATA portů; desky mají také dva Gigabit Ethernet porty s možností port teamingu.

DFI vyzdvihuje mimo jiné také chlazení. To je u těchto desek realizováno tak, že pasivní chladiče severního a jižního můstku a napájecích obvodů jsou propojeny heatpipe a v balení najdete ještě další heatsink zvaný Transpiper, který se k systému chlazení připojuje skrze zadní panel a jeho žebrování si po instalaci užívá vzduchu, který vyfukuje zdroj.

Audio modul Karajan byl nahrazen tzv. 'Bernstein Audio'. Ten se také zapojuje jako záslepka do pozice pro přídavné karty, avšak narozdíl od Karajanu se nezapojuje do slotu, propojovací funkci převzal kabel. Toto řešení má ještě více omezit elektromagnetické rušení ze základní desky. Popravdě, nevěřím jim ani slovo, už jen z toho důvodu, že použitý zvukový kodek je obyčejný ALC855 od Realteku.

DFI prozradila pouze to, že desky přijdou na trh současně, přesné datum není známo. Stejně tak neznáme cenu, ale dá se očekávat, že nebude zrovna nízká.

Zdroj: DFI

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama