lg-chysta-super-multi-blue-mechaniky-druhe-generace
Novinka LG chystá Super Multi Blue mechaniky druhé generace

LG chystá Super Multi Blue mechaniky druhé generace

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

20. 7. 2007 00:00 2

'Super Multi Blue' jsou mechaniky LG, které si poradí s oběma modrolaserovými formáty. Výrobce nyní chystá jejich druhou generaci.

Reklama

První mechanikou z rodiny Super Multi Blue je LG GGW-H10N, o které jsme věděli již v březnu, na český trh se ale nedodává. Druhá generace Super Multi Blue obsahuje dvě mechaniky: GGW-H20LI, která čte a zapisuje na Blu-ray, DVD a CD a čte HD DVD a GGC-H20LI, která umí vypalovat na CD a DVD, disky používající modrý laser ale umí jen číst. Oba modely se chlubí technologií LightScribe pro pokreslování médií.

LG chystá Super Multi Blue mechaniky druhé generace
i Zdroj: PCTuning.cz

A kde je tedy ten pokrok? Hlavní rozdíl je v ceně (můžete poděkovat mimo jiné Sony jakožto největšímu výrobci modrolaserových diod. GGW-H20LI a GGC-H20LI se budou prodávat za 499, respektive 399 dolarů. To je v přepočtu 10500 a 8500 Kč. Sice nevíme, kdy nové mechaniky přijdou na trh, ale vůči současným poměrům jsou to velmi zajímavé ceny - Blu-ray vypalovačky dnes začínají na 15 tisících a HD DVD mechanika (pouze čtení) od Toshiby se prodává za ceny kolem 5700 Kč.

LG není jediným výrobcem, který nabízí mechaniky pro oba formáty. Také Samsung plánuje na podzim vydat obojetný stolní přehrávač.

Zdroj: X-bit labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama