nehalem-dejstvi-druhe
Novinka Nehalem, dějství druhé

Nehalem, dějství druhé

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

16. 7. 2007 00:00 15

O procesorech architektury Nehalem jsme si naposledy povídali v pátek, VR-Zone však má opět nové detaily. Jelikož je Nehalem nejdále na časové ose, nechal jsem si jej až nakonec...

Reklama

V pátek jsem psal, že procesorů na bázi Nehalemu bude několik druhů podle počtu procesorů v systému. Nyní ale server VR-Zone upřesňuje, že segment Mission Critical není určen Xeonům, ale Itaniím 2. Současná Itania 2 řady 9000 s 90nm jádrem Montecito a čipsety Intel E8870 budou ve druhé polovině příštího roku nahrazena modely vyráběnými 45nm jménem Tukwila a čipsetem Boxboro a celá platforma nese taktéž název Boxboro. Itanium 2 Tukwila bude stejně jako procesory rodiny Nehalem používat sběrnici CSI alias Intel QuickPath.

Segment EX (Expandable) je to, čemu se dnes říká Xeony řady 7000. Ty nahradí 45nm procesor jménem Dunnington. Xeony řady 5000, které jsou určeny do sestav se dvěma procesory, nahradí platforma Tylersburg EP (Efficient Performance) složená z čipsetu Tylersburg-36D (D jako Dual CPU) a procesoru s prozatímním pracovním názvem Nehalem-EP. Segment EP však obsahuje i jednoprocesorové sestavy, kde nyní působí Xeony řady 3000 a čipset Intel 3210. Tento segment si vezme na starost čipset Tylersburg-36S (S jako Single CPU). A konečně segment EN (Entry), což je dnes další podtřída Xeonů řady 5000, si ohlídá platforma Tylersburg-EN s čipsetem Tylersburg-24D a procesory Nehalem-EN.

Doufám, že v tom není příliš velký zmatek. Tímto naše dnešní celodenní putování s Intelem končí. Doufám, že jste se při čtení bavili stejně, jako já při psaní.

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama