detaily-o-eaglelake
Novinka Detaily o Eaglelake

Detaily o Eaglelake

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

16. 7. 2007 00:00 5

Další zastávkou na našem putování po roadmapách Intelu budou čipsety s kódovým označením Eaglelake, které procesorový gigant představí ve druhé čtvrtině roku 2008.

Reklama

První zprávy o Eaglelake se objevily již v dubnu a tenkrát jsme o nových čipsetech ještě příliš mnoho nevěděli. Nyní Intel prozradil několik dalších detailů.

Čipové sady rodiny Eaglelake budou podporovat následující vymoženosti:

  • Intel Active Management Technology v páté verzi (iAMT 5.0) - technologie vzdálené správy pro podniky
  • Intel Trusted eXecution Technology (TXT) - ochrana souborů před útoky virů
  • Trusted Platform Module (TPM 1.2) - obvody pro hardwarové šifrování, generátor náhodných čísel
  • jakási technologie "Danbury", o které vůbec nemáme tušení, k čemu slouží
  • SerialATA řadič jižního můstku (ICH10) bude podporovat násobiče portů

"Orlí jezero" bude existovat pouze ve variantách P, G a Q. Verze X se nechystá, roli high-endu zaujme starší X38. Hvězdičky na obrázku značí ty features, které nemusí nutně mít všechny čipsety. Asi dá rozum, že Eaglelake-P, které nemá integrované jádro, nebude mít HDMI výstup :) a naopak například iAMT bude pravděpodobně výsadou Eaglelake-Q, který je určen do podnikové sféry.

A toto už je roadmapa základních desek značky Intel. Nejpozději toto září bude vydána základní deska jménem DX38BT 'Bonetrail' s čipsetem Intel X38 + ICH9R. Jsem docela zvědav, zdali se mezi recenzenty hardware stane stejně oblíbenou, jako 'Bad Axe' a 'Bad Axe 2' se severním můstkem i975X. 'Skyberg', 'Icedale' a 'Fly Creek' jsou všechno jména základních desek s čipsety Eaglelake ve verzích P a G. Tato tabulka také prozrazuje, že Eaglelake-P bude umět rozdělit PCI Express linky pro grafické karty v multi-GPU zapojení na dvakrát osm. Takto to zatím ze stáje Intelu umí pouze i975X, bude to umět také X38 a také to umí desky ASUSu s P35 řady Blitz, které na to mají speciální čip. Pro firemní segment budou určeny desky 'Cube Cove' a 'Eklo' s Eaglelake-Q.

Zdroj: VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama