nintendo-ozivi-light-gun
Novinka Nintendo oživí 'Light Gun'

Nintendo oživí 'Light Gun'

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

12. 7. 2007 00:00 5

Kdysi jsem si v nějaké novince o konzolích postěžoval, že ze světa úplně zmizely infračervené pistole. Zdá se, že Nintendu se staré herní periferie také zželelo a proto ji reinkarnuje u Wii.

Reklama

Na tiskové konferenci v Santa Monice (řekli bychom, že na E3, avšak letos E3 nahradily samostatné konference různě roztroušené po USA) představilo Nintendo pistolku pro konzoli Wii. Wii Zapper vlastně není nic jiného, než plastový odlitek tvaru pistole, do kterého zasadíte Wiimote a Nunchuk. Dovolím si tvrdit, že Zapper dodá dnešním střílečkám nový rozměr zábavy - a zákazníkům důvod, proč zvolit Wii před konkurenčními konzolemi.

Nintendo demonstrovalo Zapper na hře Resident Evil: Umbrella. Hráč se Zapperem jednoduše střílí na obrazovku, pro výměnu zásobníku stačí zbraň otočit hlavní vzhůru a zase zpět (toto je vidět na videu, které zachytil redaktor serveru TGDaily). Z dalších titulů, které budou Zapper podporovat, jmenovalo Nintendo Medal of Honor a do hry prý budou integrovány "special moves", proveditelné pouze se Zapperem.

Zapper se v obchodech objeví ještě letos, jeho cena je stanovena na 20 dolarů (nezapomínejte, je to jen kus plastu). Zároveň Nintendo chystá další "ovladač" podobného rázu, volant Wii Wheel.

Zdroj: TGDaily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama