tsmc-usilovne-shani-vyrobni-zarizeni
Novinka TSMC usilovně shání výrobní zařízení

TSMC usilovně shání výrobní zařízení

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

11. 7. 2007 00:00 13

Server DigiTimes píše, že Taiwan Semiconductor Manufacturing Company by ráda koupila nějakou použitou výrobní mašinérii.

Reklama

TSMC má v plánu rozšířit svou továrnu v čínském Songjiangu a obrací se na ostatní výrobce mikročipů, zdali náhodou nemají nějaké přebytečné stroje na výrobu 200mm waferů. Výrobci výrobních zařízení odhadují, že TSMC bude skupovat stroje v ceně přibližně 500 milionů amerických dolarů. Podle několik dní staré zprávy tchajwanská společnost jednala o nákupu zařízení ze druhé ruky s korejským Hynixem. To však TSMC evidentně nestačí. Údajně se tchajwanská firma zajímá také o zařízení z drážďanské Fab30. Fab30 vyrábí pro AMD 25-30 tisíc 200mm waferů pomocí 90nm technologie, AMD však továrnu přestavuje na Fab38 a hodlá alespoň část zastaralé techniky prodat, ještě však prý nebyl sestaven detailní seznam.

TSMC usilovně shání výrobní zařízení
i Zdroj: PCTuning.cz

Přes tento oslí můstek se dostáváme k další zprávě, která se také týká AMD a TSMC. O tom, že by TSMC mohlo vyrábět procesory pro AMD, se spekuluje již dlouho. Nyní se šušká, že tchajwanská "foundry" začne pro AMD vyrábět procesory již ve druhé čtvrtině příštího roku, a prý dokonce i ty high-endové! AMD však prohlásilo, že jde o čiré spekulace, a TSMC odmítlo zprávy komentovat s odvoláním na důvěru mezi firmou a jejími zákazníky.

Zdroj: DigiTimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama