dalsi-novinky-o-xboxu-360
Novinka Další novinky o Xboxu 360

Další novinky o Xboxu 360

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

10. 7. 2007 00:00 5

Se zprávami o konzoli Microsoftu se v poslední době roztrhl pytel. Přinášíme vám tedy další 3 zprávy.

Reklama

Je to pouze pár dní, co jsme vám přinesli zprávy o zvýšení záruky na 3 roky a nové verzi s 200GB diskem, nákladech na opravu Xboxů 360 a  Xbox360 Elite. A už se na na nás valí další zprávy ohledně "Microsofťácké konzole". Co přináší tentokrát?

Další novinky o Xboxu 360
i Zdroj: PCTuning.cz

První zpráva hovoří o chystaném zlevnění Xboxů 360. Podle analytiků Wedbush Morgan Securities (jedna z největších světových investičních společností) se Microsoft chystá snížit ceny svých konzolí. Mělo by k tomu dojít ve 3. čtvrtletí tohoto roku. Xbox 360 Core a Premium by měly zlevnit o $50 na $249 a $349. Nejnovější verze Xbox 360 Elite by měla zlevnit z $479 o $80 na výsledných $399.

Ve zprávě se dále hovoří, že Microsoft k 30. červnu prodal 11,6 milionu svých konzolí (oficiální předpoklad Microsoftu k tomuto datu byl 12 milionů). Zítra by se měla konat tisková konference Microsoftu. Doufejme tedy, že na ní společnost poodhalí své plány a budeme moudřejší.

Další novinky o Xboxu 360
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve druhé zprávě se hovoří o novém výrobním procesu pro výrobu procesorů (a možná i některých dalších čipů) v Xboxu. Podle Deana Takahashiho ze serveru Mercury News Microsoft plánuje zmenšit výrobní proces ze současných 90 na 65nm. Tímto velmi razantním krokem chce Microsoft údajně konečně vyřešit své velké problémy s poruchovostí svých konzolí. Zatím tento krok řešil vylepšením chlazení, ale jak se zdá, tak to nepomáhá. Dalším, spíše velkorysým a marketingovým krokem bylo zvýšení záruky ze 2 na 3 roky.  Takahashi však netuší, kdy by měl Microsoft nově upravené konzole uvést. Pro Microsoft by to však mohlo mít i další výhody, konkrétně by konzole s procesory vyráběnými 65nm procesem měly být podstatně levnější na výrobu.

Další novinky o Xboxu 360
i Zdroj: PCTuning.cz

A konečně ve třetí, poslední zprávě, se hovoří o uvedení nového Xboxu 360 Elite do Evropy. To by však podle serveru Nordic Hardware mělo proběhnout až 24. srpna. Počáteční cena však bude větší než v USA. V Evropě se nová konzole začne prodávat za €479 (v USA stojí taktéž 479, jenže dolarů...).

Zdroje: Fudzilla1, Fudzilla2, MercuryNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama