playstation-3-nyni-za-499
Novinka Playstation 3 nyní za $499

Playstation 3 nyní za $499

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

9. 7. 2007 00:00 8

V pátek jsme psali o zprávách, že Sony možná zlevní svou herní konzoli o 100 dolarů. Netrvalo dlouho a máme tu oficiální prohlášení Sony.

Reklama

V této tiskové zprávě (formát pdf) se píše, že nová cena Playstationu 3 s 60GB harddiskem je $499. Více pozornosti je ale věnováno verzi konzole s 80GB pevným diskem. Že Sony chystá PS3 s větším diskem, se spekulovalo již v březnu, po bezmála dvou měsících se konzole vskutku objevila, avšak jenom v Jižní Koreji. Od srpna se varianta s větším úložným prostorem bude dodávat i do USA a Kanady, za cenu 599 amerických dolarů a ke každé zakoupené konzoli dostane zákazník zdarma multiplayerovou hru MotorStorm.

Kapacita 80GB je tak trochu zklamáním - pro psychologický efekt by bylo lepší, aby Sony alespoň dorovnalo na 120GB, kterými se chlubí nový Xbox 360 Elite. Navíc, 80GB 2,5" disk s rozhraním SATA stojí samostatně méně, než oněch 100 dolarů, přičemž výměna harddisku konzole není nic složitého. Zmíněná hra MotorStorm však samostatně stojí kolem 60 dolarů, takže celková cena není zas tak špatná.

Tisková zpráva také hovoří o tom, že do března vyjde v Severní Americe pro Playstation 3 na 120 nových her. Původní zprávy nám slibovaly 380 nových titulů, avšak i ostatní zmiňované počty nějak nesedí, takže hádám, že mnoho her je určeno pouze pro japonský trh. Sony také uvádí krátký seznam, ve kterém nechybí například Grand Theft Auto 4 nebo Metal Gear Solid 4.

Playstation 3 nyní za $499
i Zdroj: PCTuning.cz

Zlevnění 60GB Playstationu 3 je rozhodně krok správným směrem. Jako herní konzole je PS3 stále dražší, než Xbox 360, jako Blu-ray přehrávač je dražší, než HD DVD playery od Toshiby. Ale vzhledem k tomu, že PS3 zastane obě funkce a do jisté míry může nahradit i PC, mi cena připadá docela fér. Možná to bude také proto, že výrobní náklady jsou ve skutečnosti ještě o několik set dolarů vyšší.

Zdroj: Fudzilla, tisková zpráva SCEI

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama