3-roky-zaruky-na-kazdy-xbox-360
Novinka 3 roky záruky na každý Xbox 360

3 roky záruky na každý Xbox 360

Tomáš Šulc

Tomáš Šulc

7. 7. 2007 00:00

Microsoft chce tímto krokem řešit vysokou poruchovost svých konzolí.

Reklama

Včera jsme vás informovali o tom, že Microsoft budou problémy spojené s opravami a prodlouženými zárukami konzolí Xbox 360 stát více jak 1 miliardu $. Později odpoledne Microsoft dokonce prohlásil, že záruku prodlouží u každého Xboxu 360, tedy i u těch, které se dosud neporouchaly a fungují naprosto v pořádku. Tento vstřícný krok bude americký Microsoft stát další miliardu $.

3 roky záruky na každý Xbox 360
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle agentury Reuters Microsoft došel k závěru, že porouchaných konzolí je nesnesitelně vysoký počet a je nutné s tím něco dělat.

Tento krok však není pouze veřejným přiznáním Microsoftu, že jejich konzole má problémy (doteď Microsoft tvrdošíjně prohlašoval, že Xbox 360 žádné velké problémy nemá a poruchy jsou pouze ojedinělou záležitostí). Microsoft si nejspíše také uvědomil, že takovýto krok jej vyjde levněji, než případná žaloba a soudní spor s rozzlobenými zákazníky. Z toho by si navíc mohl odnést špatnou pověst.  

Předevčírem jsme vás zase informovali o chystaném představení Xboxu 360 Elite s 120GB diskem. To sice ještě neproběhlo, ale u Microsoftu už přemýšlí, s čím přijít dál. Různé zdroje hovoří o nové verzi Xboxu s novým, 200GB diskem. Nikdo to však zatím oficiálně nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Stejně tak není známé jméno ani případné datum vydání nového Xboxu.

Podle fudzilly by nová verze konzole mohla přijít na trh okolo Vánoc.

Zdroje: Reuters, fudzilla1, fudzilla2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama