tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu-14-2007
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů (14/2007)

Týdenní přehled recenzí a megatestů (14/2007)

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

7. 7. 2007 00:00

Je tu opět víkend (tedy ten regulérní) a s ním i náš pravidelný přehled článků ze zahraničních serverů.

Reklama

Nejnovější dítka ATi, Radeony HD2600 a HD2400 jsou ještě pořád čerstvé a proto se i tentokrát podíváme na některé jejich recenze. Server Anandtech minulý týden testoval Radeony HD2600 a Radeon HD2400XT v DirectX 9 hrách, nyní přišly na řadu první tři hry, které o sobě alespoň tvrdí, že používají DirectX 10. V novém článku byly zároveň přeměřeny i high-endové karty od obou výrobců. Anandtech použil pro karty nVidie nejnovější (leč zatím neoficiální) ovladače ForceWare 162.18 a minimálně v Lost Planet je to znát.

Týdenní přehled recenzí a megatestů (14/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Server HardwareZone testoval celkem tři karty a každé věnoval samostatný článek. Tou první je Radeon HD2400XT, dále Radeon HD2600Pro v přetaktovaném provedení Sapphire (takty 700/1400MHz), který testoval také server HEXUS.net, a nakonec Sapphire Radeon HD2600XT GDDR4.

V segmentu, kde se prodává GeForce 8800 Ultra, je nějaká tisícovka sem nebo tam docela bezvýznamná, takže za konkurenční řešení můžeme označit o něco dražší CrossFire dvou Radeonů HD2900XT. Je cena vlajkové lodi nVidie opodstatněná? A je jedna dražší karta rychlejší, než dvě levnější? To všechno se dozvíte v článku serveru TweakTown.

Týdenní přehled recenzí a megatestů (14/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Opustíme grafické karty a podíváme se na pevné disky. Ještě nedávno obrovská kapacita 500GB se pomalu stává střední třídou a tak se Anandtech podíval na zoubek disku Seagate Barracuda 7200.10 500GB. Známý magazín Tom's Hardware Guide recenzoval harddisk Western Digital Caviar SE16 750GB (pro znalce WD7500AAKS). Kapacita necelých 200GB na plotnu sice nezní nijak oslnivě, například ve srovnání s novými disky Samsungu, které používají 334GB plotny, i přesto však testovaný disk podal velmi pěkné výsledky.

Pokud potřebujete mít svá data stále u sebe, pak právě pro vás je recenze externího 2,5" disku Handy Drive od Fujitsu s kapacitou 120GB. Bude jej brzdit rozhraní USB2.0? Nebo relativně pomalá rychlost otáčení ploten, 4200 ot./min? Na tyto a další otázky hledal odpověď server X-bit labs.

Když Scythe představoval svůj nový chladič Kama Cross, mnoho z vás pochybovalo, jak něco takového vůbec může chladit. Profesionální recenze serveru FrostyTech jej zhodnotila následovně: tichý, ale jinak průměrný. Server X-bit labs testoval kromě Kama Cross také další novinku od Scythe, Katanu 2. Oba chladiče dostaly podobné vysvědčení: nízký hluk, průměrná účinnost a neadekvátně vysoká cena. Snad se tedy Scythe polepší.

Minulý týden se na PCTuningu objevil test pěti laserových multifunkčních zařízení (MFC) a někteří z vás se v diskuzi ptali na podobná zařízení s inkoustovým tiskem. Snad vám tedy udělá radost megatest serveru Tom's Hardware Guide, kde se sešlo celkem 16 takových zařízení od Brotheru, Dellu, Canonu, Epsonu, HP a Lexmarku. Tímto dnešní přehled uzavírám a těším zase někdy nashledanou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama