via-predstavuje-novy-umpc-s-klavesnici
Novinka VIA představuje nový UMPC s klávesnicí

VIA představuje nový UMPC s klávesnicí

Michal Kleman

Michal Kleman

7. 6. 2007 00:00 11

Na Computexu v Taipei VIA oznámila výrobu nového UMPC (ultra-mobile personal computer). Tento drobek se bude prát o post nejmenšího přenosného počítače.

Reklama

Podle společnosti VIA je NanoBook spojením výkonu, konektivity a funkčnosti notebooku v pouhých 850 gramech, rozměry jsou 230 x 171 x 29,4mm. Toto UMPC je poháněno procesorem VIA C7-M běžícím na 1,2GHz, pamětí typu DDR2 můžete mít až 1GB a disk tohoto počítače bude mít kapacitu 30GB. Displej bude dotykový s úhlopříčkou 7". Samozřejmostí bude také Wi-fi 802.11g, bluetooth a Ethernet. Notebook bude obsahovat dva USB 2.0 porty a můžete ho připojit k většímu displeji pomocí DVI výstupu. Baterii udrží celý systém v chodu pět hodin. Laptop dostanete rovnou s nainstalovaným OS Windows, a to buď XP, nebo Vista Basic.

VIA představuje nový UMPC s klávesnicí
i Zdroj: PCTuning.cz

NanoBook byl vytvořen ve spolupráci se společností FIC (First International Computer) a do masové produkce bude vypuštěn během druhého pololetí tohoto roku. Wen-chi Chen, ředitel společnosti VIA řekl, že NanoBook bude levný, a to i přes to, že bude vyráběn z ekologických materiálů.

Podle Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama