computex-dalsi-desky-s-cipsety-amd
Novinka Computex: další desky s čipsety AMD

Computex: další desky s čipsety AMD

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

7. 6. 2007 00:00 3

Několik výrobců motherboardů na Computexu představilo desky založené na dosud nevydaných čipsetech AMD.

Reklama

První základní desku s čipsetem AMD 790X, Gigabyte GA-M790-DQ6, jsme vám už představili. Nyní se podíváme také na některé desky s čipsety řady AMD 780.

Na prvním obrázku je ASUS M3A32-MVP s čipovou sadou AMD 790X. Deska podporuje CrossFire a jak se můžeme dočíst z popisku, výbava čítá kromě gigabitového ethernetu také FireWire řadič.

  
Klikněte na obrázek pro zvětšení

Další dvě desky jsou také od ASUSu a používají čipset AMD 780. První z nich, M3A-MVP, podporuje CrossFire, druhá, pojmenovaná jednoduše M3A, má pouze jeden PCIe slot pro grafickou kartu a čipset je verze s kódovým označením RX780. ASUS M3A-MVP má také FireWire port, ale to je tak vše, co zatím o výbavě víme.

Poslední deskou v dnešním minipřehledu bude další variací na téma AMD 790X, tentokrát v podání DFI. LanParty UT RD790-M2R se může pochlubit například FireWire řadičem a dvěma Gigabit Ethernet porty s možností teamingu. Popisek říká "ultimate north bridge cooling", malý heatsink a 40mm větráček na severním můstku však nepůsobí zrovna "ultimátním" dojmem, takže pravděpodobně bude finální verze vypadat jinak. Integrovaný osmikanálový zvukový kodek se jmenuje "DFI Bernstein". Více asi z fotografie nevyčteme; štítky jsou sice velmi efektní, avšak ten s nápisem "1333MHz FSB" se tam evidentně dostal omylem.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama