graficke-karty-v-podani-msi-na-computexu
Novinka Grafické karty v podání MSI na Computexu

Grafické karty v podání MSI na Computexu

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 6. 2007 00:00 5

MSI na Computexu předvádí mnoho produktů, ale nyní vám představíme zvláštní grafické karty, které se sice dostaly na výstavu, ale jejich rozšíření mezi běžnými uživateli zřejmě nebude široké.

Reklama
Grafické karty v podání MSI na Computexu
i Zdroj: PCTuning.cz
Grafické karty v podání MSI na Computexu
i Zdroj: PCTuning.cz

Nejdříve se podíváme na externí grafickou kartu v podání Micro Star International, na obrázku nad tímto odstavcem můžete vidět lesklou stříbrno-černou krabici. Ne, není to toustovač do USB portu. Takto si MSI představuje přídavné grafické karty pro notebooky. MSI Luxium, jak se projekt společnosti jmenuje, obsahuje jednu PCIe 16x kartu, která se do laptopu připojuje pomocí ExpressCard. Na "krabičce" také najdete USB porty a audio výstup. MSI Luxium však není jedinou možností připojení externí grafické karty, o řešení společnosti Asus si můžete přečíst zde.

MSI RX2600 Geminium, jak se jmenuje druhý kus představovaný v tomto článku, je duální karta s čipy RV630. Projekty duálních karet se zde již vyskytly, ale "Geminium" bude pasivně chlazená. Jádra budou taktována na 800MHz a paměti na 1400MHz. Kapacita těchto GDDR3 modulů bude 512MB pro každé jádro. MSI nebude jediná společnost nabízející duální karty s jádry RV630. Takovéto karty bude nabízet také GeCube a Sapphire (detaily o těchto kartách zde).

Toužíte-li po zvýšení výkonu vašeho noteboku, můžete si pořídit kartu MSI Luxium. Pokud hledáte co nejvyšší výkon s bezhlučným chlazením, je pro vás vhodný projekt MSI Geminium. Neočekávám však, že budou tyto grafická řešení běžná mezi uživateli. Přídavná grafická karta může být užitečná, ale duální karty dosud nikdy neskončily nijak zvlášť slavně.

Podle TG Daily

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama