tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu-9-2007
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů (9/2007)

Týdenní přehled recenzí a megatestů (9/2007)

Filip Eckstein

Filip Eckstein

3. 6. 2007 00:00 4

S dalším víkendem je tu další přehled. Snad se vám bude letošní deváté vydání líbit. Teď už se ale pojďme podívat, co pro nás připravili zahraniční servery.

Reklama

Začněmě třeba poměrně čerstvou recenzí nové základní desky od společnosti Abit s komerčním a pro někoho dnes možná i otravným podnázvem Fatal1ty. Článek o nové Abit Fatal1ty FP-IN9 SLI uveřejnil server X-bit labs. Deska je osazená čipsetem NVIDIA nForce 650i SLI a lze do ní zasadit procesory LGA775 Intel Core 2 Duo, Core 2 Quad, Core 2 Extreme, Pentium Dual-Core, Pentium extreme Edition, Pentium D a všechny Pentium 4 procesory s 1066/800MHz FSB. Více o specifikaci nové Fatal1ty naleznete .

Velmi podobnou základní desku osazenou stejným čipsetem NVIDIA 650i SLI uvedla na trh společnost ASUS. Redakce serveru Fudzilla pro nás vypracovala moc hezkou recenzi, v níž je nová ASUS P5NT WS porovnávána se základní deskou MSI P6N-SLI Platinum. První věc, která vás při pohledu na novou ASUS zajisté upoutá je způsob, jakým je provedeno globální chlazení desky (měděné heat pipe trubice). Motherboard je opět konstruovaný pro procesory Intel.

Server Fudzilla nám ovšem přinesl ještě jeden zajímavý článek. Jedná se o grafickou kartu společnosti Zotac poháněnou grafickým jádrem NVIDIA G86, které běží na frekvenci 700MHz, což je o 250MHz výše než udává základní specifikace společnosti NVIDIA pro grafické karty typu 8500GT. Nová Zotac 8500GT plně podporuje technologii Microsoft DirectX 10. Frekvence 256 MB pamětí je nastavena na 800MHz. Přestože není společnost Zotac příliš známá, rozhodně není na škodu věnovat této recenzi chvilku času.

Dnešní přehled bych zakončil představením recenze nových pamětí Patriot PC2-8500 (Extreme Performance Memory), kterou uveřejnila redakce serveru Neoseeker. Podle společnosti Patriot se tyto dva 1GB moduly řadí mezi ty nejrychlejší na trhu (1066MHz). Chlazení pamětí zajištují dva hlíníkové pasivní "tepelné štíty" (heat shield - pojem se vyskytuje v oficiální specifikaci). Doporučuji si tuto recenzi alespoň jedním očkem projít.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama