notebooky-toshiba-nyni-i-s-turiony
Novinka Notebooky Toshiba nyní i s Turiony

Notebooky Toshiba nyní i s Turiony

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

29. 5. 2007 00:00 10

AMD získalo další odbytiště pro své procesory. Do svých notebooků je začne osazovat Toshiba.

Reklama

Zejména v oblasti notebooků je na tom AMD velmi špatně. Výrobců, kteří procesory AMD používají, je málo, a výběr je velmi omezený. To se možná postupně změní, neboť procesory AMD nyní zařadil do své nabídky čtvrtý největší výrobce notebooků - japonská Toshiba. Již v létě se objeví nové modely laptopů s Turiony a Semprony, ale AMD bude stále hrát druhé housle - 80% nabídky Toshiby totiž zůstane založeno na Intelu.

Ale kdo ví - možná se procesory AMD osvědčí a Toshiba je začne odebírat ve větší míře. Tento obchod totiž není výhodný jen pro AMD, kterému se hodí každé odbytiště, ale polepší si také Toshiba. Výrobní náklady notebooku s procesorem AMD jsou totiž údajně o 82 dolarů (asi 1700 Kč) nižší, než u srovnatelného řešení s CPU Intel.

Stejně jako byl pro Toshibu dosud Intel výhradní dodavatel procesorů, byla nVidia jediným dodavatelem grafických čipů. Je dost možné, že i v této oblasti Toshiba přehodnotí svou strategii a obrátí se na druhého dodavatele, čímž by v tomto případě bylo také AMD. Ostatně, dávalo by to smysl - kombinace AMD procesoru, AMD čipsetu a AMD/ATi grafického akcelerátoru přeci jen působí lepším dojmem, než notebook složený z komponent od několika různých výrobců.

Zdroj: DailyTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama