tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu-8-2007
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů (8/2007)

Týdenní přehled recenzí a megatestů (8/2007)

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

26. 5. 2007 00:00 1

Parný pracovní týden vystřídal chladnější víkend a pokud jste dnes ráno zrušili návštěvu plaveckého stadionu, můžete se zabavit alespoň čtením nejlepších článků ze zahraničních serverů.

Reklama

Radeony HD2900XT a čipsety Intel P35 jsou na trhu stále ještě docela čerstvé, takže vás snad neurazím dvěma články na toto téma. Anandtech ve svém článku skloubil dohromady testy základních desek s novou čipovou sadou, různých nastavení DDR3 pamětí a CrossFire dvou Radeonů HD2900XT. Naopak server X-bit labs se zaměřil na jednoduché srovnání Radeonu HD2900XT s GeForce 8800GTX/GTS a Radeonem X1950XTX v mnoha hrách (technologii se věnoval samostatný starší článek).

S novým high-endem ATi se dozajista setkáme ještě v některém z dalších Přehledů, až ATi dokončí finální verzi ovladačů Catalyst 7.5. Současné "release candidate" verze už výkon karty v některých hrách zvedly o desítky procent, takže se určitě máme na co těšit. Nyní už však k dalším recenzím.

Není snad nutno připomínat, že Radeon X1950Pro je králem své cenové kategorie, pokud tedy nelpíte na podpoře DirectX 10. Avšak pro uživatele, kteří požadují pasivně chlazenou grafickou kartu (a zároveň nechtějí kupovat a instalovat chladič sami) byla tato třída karet zatím tabu. Radeon X1950Pro od PowerColoru s chlazením SCS3, což je vlastně Accelero S1 od Arctic Coolingu, si vzal na mušku server X-bit labs.

Další část Přehledu věnujeme základním deskám. Opět ze serveru X-bit labs pochází test desky Gigabyte GA-P35-DS3R s čipsetem Intel P35. Stejný čipset, ale v podání jiného výrobce testoval server HEXUS.net - jeho recenze prověřovala desku ASUS P5K Deluxe. Belgický server MadShrimps testoval o něco starší desku DFI Infinity P965-S Dark, která používá čipset Intel P965 a je stylizována do černé barvy.

Pokud z jakéhokoliv důvodu nechcete čipset od Intelu a preferujete nVidii, pak vám snad ve výběru pomůže článek serveru Tom's Hardware Guide, který porovnává 7 motherboardů s nForce 650i SLI od Abitu, ASUSu, ECS, Gigabyte a MSI. Pokud pokukujete po vyšších modelech, pak by vás mohla zaujmout recenze desky MSI P6N Diamond serveru CPU3D. Tato deska používá čipset nForce 680i SLI, špičku v nabídce nVidie.

A rozloučím se s vámi testem klávesnice Microsoft Reclusa, dalším plodem spolupráce mezi Microsoftem a Razerem. Jak se klávesnice povedla, se dočtete na serveru XYZ Computing.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama