ifpi-si-znovu-doslaplo-na-allofmp3-com
Novinka IFPI si znovu došláplo na AllOfMP3.com

IFPI si znovu došláplo na AllOfMP3.com

Michal Kleman

Michal Kleman

23. 5. 2007 00:00 1

Tažení amerických a evropských nahrávacích společností pokračuje. Už dlouho je jim trnem v oku ruský server AllOfMP3.com, který nabízí skladby za nízké poplatky.

Reklama

Evropské úřady ani úřady Spojených států nemají právo na uzavření tohoto serveru, přes který jsou skladby i celá alba prodávány hluboko pod cenou, ale díky nové dohodě přestaly společnosti PayPal, MasterCard a Visa podporovat platby tomuto serveru, čímž vzaly ruským "pirátům" většinu zákazníků.

Server AllOfMP3 platí poplatky společnosti ROMS, která je sice schválena Ruskou vládou, ale zahraničí ji nerespektuje, a poplatky této firmy jsou značně nižší než poplatky u jiných organizací. Proto jsou podle IFPI (International Federation of the Phonographic Industry, mezinárodní sdružení nahrávacího průmyslu) prohlášení ruského serveru lživé a poplatky za prodej hudby zůstávají nezaplacené, takže AllOfMP3 nemá právo prodávat ve Spojeném království hudbu.

Rozhodnutí úřadů však bylo porušeno. Mladý muž byl zatčen v Londýně po tom, co byl přistižen že prodává poukázky na serveru eBay za 10 liber a peníze převádí na zahraniční účet serveru AllOfMP3. Podle londýnské polici pachatel stihl prodat tisíce poukázek na stažení hudby.

Podle betanews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama