tydenni-prehled-recenzi-a-megatestu-6-2007
Novinka Týdenní přehled recenzí a megatestů (6/2007)

Týdenní přehled recenzí a megatestů (6/2007)

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

12. 5. 2007 00:00 5

Po týdnu je tu opět náš výběr těch nejzajímavějších článků ze zahraničních hardwarových magazínů.

Reklama

GeForce 8800GTS 320MB je oblíbená karta na rozhraní vyššího mainstreamu a nižšího high-endu. Kterou ale zvolit? Server X-bit labs porovnával tuto kartu v podání 6 výrobců. Karty jsou si podobné jako vejce vejci, takže rozdíly plynou pouze z ceny a továrního přetaktování.

Často se v diskuzích ptáte na hardwarové dekódování videa na GeForce 8500 a 8600. Důkladný test vám bohužel tentokrát nenabídnu, ale podle technologické předmluvy k PureVideo HD, kterou publikoval server FiringSquad, usuzuji, že testu se dočkáte v některém z příštích Přehledů.

Tento týden také nVidia vydala GeForce 8 pro notebooky. Anandtech při této příležitosti přinesl článek o novinkách, které GeForce 8M přinášejí. Ve stejný den také Intel vydal novou generaci mobilní platformy Centrino, známé jako 'Santa Rosa'. Nějaké to povídání a první zběžné testy naleznete taktéž na serveru Anandtech.

Týdenní přehled recenzí a megatestů (6/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Přesuneme se k základním deskám, nicméně u grafických akcelerátorů tak trochu ještě zůstaneme. Uhodli jste, další recenze se týkají základních desek s čipsety s integrovanou grafikou. První z nich je MSI K9AGM2-FIH s čipsetem AMD 690G a její recenzi si můžete přečíst na serverech ViperLair a PCStats.
Konkurentem AMD 690G jsou čipsety nVidie s integrovanou GeForce 7050. Recenzi desky Biostar TF7050-M2 s tímto čipsetem najdete opět na serveru PCStats.

Týdenní přehled recenzí a megatestů (6/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Ó né, zase ta samolepka? Když jsem tu ohavnost dostával ze své desky, nemyslel jsem na nic jiného, než že by někdo v Gigabyte potřeboval profackovat.

Za zmínku také stojí přehled specifikací tří chystaných motherboardů s čipsetem Intel P35 od Gigabyte a ASUSu. Naleznete ho na serveru Neoseeker a v článku jsou zmíněny konkrétně modely Gigabyte GA-P35-DSR3, ASUS P5K Deluxe WiFi a ASUS P5K3 Deluxe WiFi.

Dnešní Přehled ukončíme recenzí chladiče OCZ Vindicator serveru X-bit labs. Už když jsme o jeho představení psali na PCTuningu, jste si jistě všimli, že Vindicator je až moc nápadně podobný Ninjovi od Scythe. Jak si tyto dva chladiče vedou v přímém srovnání, se dozvíte v článku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama