45nm-proces-v-podani-amd
Novinka 45nm proces v podání AMD

45nm proces v podání AMD

Michal Kleman

Michal Kleman

11. 5. 2007 00:00 13

Na meetingu v Monterey (v Kanadě) společnost AMD představila nové plně funkční 45nm wafery.

Reklama
45nm proces v podání AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Na obrázku vidíte první wafer od AMD, který byl vyroben 45nm procesem. Tento wafer má krycí jméno “Typhoon” (smršť) a byl vyroben v drážďanské továrně Fab36, kde se tyto wafery budou vyrábět i nadále, ale na další detaily o čipech byla AMD velmi skoupá. Čipy na waferu se prý skládají z SRAM a výpočetních jednotek.

45nm proces v podání AMD
i Zdroj: PCTuning.cz

Další generace procesorů (K10, také nazývaná Barcelona) byla předvedena na tom samém meetingu. Vystaveny byly dva počítače, jeden jednopocosorový a druhý dvouprocesorový. První zmíněný počítač běžel na procesoru AgenaFX v desce s čipsetem AMD 790X, ve spojení s 1066MHz DDR2 pamětmi a Radeonem HD2900XT. Druhý počítač byl postaven na dvou čtyřjádrových procesorech Opteron s jádry Barcelona na desce se stejným čipsetem jako měl první počítač. Síla těchto strojů byla demonstrována grabbováním 1080p HD videa do MPEG-4 (H.264) v reálném čase.

45nm wafery by měly přijít do výroby na konci tohoto roku, kdy už bude Intel dodávat své 45nm procesory, a první kousky od AMD vyráběné touto technologií by se měly ke koncovým zákazníkům dostat v polovině roku 2008.

Podle X-bit labs,TG Daily a hardocp

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama