ocz-uvadi-pameti-pro-platformu-am2
Novinka OCZ uvádí paměti pro platformu AM2

OCZ uvádí paměti pro platformu AM2

Lukáš Fiala

Lukáš Fiala

9. 5. 2007 00:00 3

Nové DDR2 moduly od OCZ jsou podle společnosti speciálně určené pro počítače s procesory AMD do Socketu AM2.

Reklama

Paměti se jmenují OCZ PC2-5400 Titanium AM2 Special Edition a jak název napovídá, pracují na frekvenci 667MHz, časování CL5-5-5-15 a jsou určeny speciálně pro platformu AMD AM2 (OCZ zmiňuje konkrétně práci s 2D/3D grafikou). Určitě se ptáte, čím se tyto na první pohled obyčejné moduly liší od těch ostatních.
DDR2 moduly speciální AM2 edice podporují 11bitovou adresu "sloupce" (column adress) a mají zdvojnásobenou page size z 8 na 16kbit. Tyto vychytávky naplno využívají schopnosti paměťového řadiče procesorů AMD K8 do Socketu AM2 a díky tomu by měly poskytovat vyšší výkon oproti konkurenčním řešením.

Relativně nízkou frekvenci a vysoké latence vyvažuje nadstandardní kapacita - tyto moduly se totiž budou prodávat pouze jako dual-channel kit dvou 2GB modulů. Jako většina pamětí od OCZ, i tato speciální edice používá chladič XTC (eXtreme Thermal Convection), který je tentokrát vyveden v titanově pokovované verzi. Jak už jsme u OCZ zvyklí, výrobce poskytuje na paměti doživotní záruku a technologie EVP dovoluje zvýšit napětí bez ztráty záruky, zde na 2,1 voltů.

Tvrzení OCZ jsou rozhodně odvážná a proto jsem poměrně zvědav, jak paměti dopadnou v recenzích.

Zdroj: OCZ

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama