maly-velky-gadget-prehled-1-2007
Novinka Malý velký gadget přehled (1/2007)

Malý velký gadget přehled (1/2007)

Filip Eckstein

Filip Eckstein

6. 5. 2007 00:00 14

Vážení čtenáři, vedle týdenního přehledu recenzí a megatestů pro vás bude redakce PCT připravovat také přehled těch nejnovějších a nejzajímavějších HW gadget novinek. Doufáme, že se vám bude líbit.

Reklama

Úvod
Nejprve bych vás chtěl trochu seznámit s žánrem, který se na PCT bude každý víkend (záleží na úspěchu) objevovat hned vedle přehledu recenzí a megatestů. Co je to vlastně gadget? Slovo gadget je možno vysvětlit různými způsoby, avšak ve většině případů se dozvíte, že takto pojmenovaná věc je ve skutečnosti spíše kýč nežli každodenní praktická pomůcka. To ovšem není tak úplně pravda. V našem přehledu se budeme věnovat samozřejmě "gadgets" s počítačovou tématikou, tedy je rozumné předpokládat, že se bude mnohdy jednat spíše o změnu designu, či o využití jakékoliv technologie k naprosto odlišné činnosti. To může být dost často nápadité a ve většině případů také úsměvné. Myslím si, že i tomuto dost odlišnému (a mnohdy odsuzovanému) odvětví počítačového průmyslu, patří malé mítstečko u nás na PCTuningu. Teď už se ale vrhneme na gadgets :-) .

Malý velký gadget přehled (1/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

USB Happy Kid Web Cam

Serepetičky, kýče a zbytečnosti - aneb prostě gadget...
Určitě jste si všimli obrázku výše, což navazuje na naši první hračku, jež se nedávno objevila na trhu. Jak již ale název napovídá, USB Happy Kid Web Cam je docela obyčejná webkamara nepřehlédnutelná svým neobvyklým, avšak originálním designem. Flexibilní "ručičky a nožičky" z ní dělají skvěle polohovatelnou webkameru. Zakoupit ji můžete za 19 dolarů (asi 470 Kč).

Malý velký gadget přehled (1/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Aluratek ADMPF100 - digitální fotorámeček

Jako ze světa sci-fi, můžete nahrát do vašeho osobního fotorámečku digitální fotografie třeba z USB flash disku, SD, MMC, CF nebo xD flash kartičky. Aluratek ADMPF100 promítá vaše fotografie nebo videa na 10,5" LCD displej s rozlišením 1024x768 pixelů. Rámeček disponuje kapacitou 256MB a podporuje formáty JPEG, AVI a MP3. Pořídíte ho za cenu 199 dolarů (asi 5 tisíc Kč).

Malý velký gadget přehled (1/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

Veritronix VX-818 - bluetooth/usb/jack reproduktor

Dále jistě stojí za zmínku mini repráček společnosti Veritronix. Pomocí tohoto ultra tenkého (bez)drátového reproduktoru (13mm) můžete bez problému poslouchat hudbu například z MP3 přehrávače nebo telefonu (nutná je podpora). Repráček je možno připojit k zařízení pomocí Bluetooth V2.0, USB nebo dokonce i obyčejným audio jackem.

Přestože se blížíme ke konci přehledu, představím vám ještě dvě specialitky. Jako první bych zmínil speciální vodovzdorný USB flash disk Ziptag, jenž nese informace s vašimi nejduležitějšími zdravotními údaji (jméno, bydliště, věk, krevní skupina, případná alergie, očkování apod.). Lze ho jednoduše uchytit na klíčích, je tedy vždy připraven být nápomocný záchranářům v případě, že by se vám něco stalo.

Malý velký gadget přehled (1/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

USB Zaptag

Na úplný závěr si představíme opravdu vybavené kuličkové pero ;-). Není ovšem zcela obyčejné, nese totiž až 2GB (256MB -2GB) paměti a laserové ukazovátko, jenž je napájeno z baterie umístěné uvnitř pera. Nikde se ovšem nepíše, jak se s perem vlastně píše :)) ...vždyť musí vážit "tunu".

Malý velký gadget přehled (1/2007)
i Zdroj: PCTuning.cz

USB kuličkové pero s flash pamětí

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama