pirate-bay-znovu-v-ohrozeni
Novinka Pirate Bay znovu v ohrožení

Pirate Bay znovu v ohrožení

Michal Kleman

Michal Kleman

5. 5. 2007 00:00 14

Skupina lidí provozujících server ThePirateBay.org čelí nové žalobě. Bude se TPB stěhovat?

Reklama

Žalobcem je muž jménem Håkan Roswall, který pokračuje tam, kde policie minulý rok skončila. Při posledním podání žaloby byly servery The Pirate Bay několik týdnů mimo provoz. Roswall nyní ale nežaluje server jako celek, nýbrž zvažuje podání žalob na jednotlivé členy "týmu", a to za porušování autorských práv, spolčování za účelem porušení autorských práv a za pomáhání třetí straně nabývat obsah, na který se vztahují autorská práva.

Pirate Bay znovu v ohrožení
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tobias Andersson, jeden ze členů týmu, věří, že žaloba opět neuspěje. Podle něj se lidé "v zákulisí" sdílení souborů nemají čeho bát. "Něco takového jsme očekávali, ale nevěříme, že uspějí," uvádí v rozhovoru pro švédský deník The Local. Dále řekl že kdyby žaloba náhodou uspěla, tak se Piratebay bez prodlení stěhuje jinam.

Obhajoba bude stavět zřejmě na tom, že na TPB není žádný materiál chráněný auorskými zákony, ale jen odkazy jinam, což zákon však už neporušuje. Na toto téma se jistě povedou dlouhé diskuse a výsledek je nejistý. Mimochodem, je zde možnost, že The Pirate Bay také sežene dostatek peněz a pořídí si vlastní stát (zpráva zde).

Podle Fudzilla a The Local

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama