pirate-bay-spusti-hudebni-server
Novinka Pirate Bay spustí hudební server

Pirate Bay spustí hudební server

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

3. 5. 2007 00:00 1

Jeden z nejkontroverznějších torrent trackerů spustí vlastní server s audio nahrávkami.

Reklama

Pirate Bay spolupracuje na novém serveru se švédskou rockovou skupinou Lamont a nový web se jmenuje Playble.com. Nápad vznikl po dlouhých diskuzích, které vedly k závěru, že současný obchodní model nahrávacích společností je zastaralý a potřebuje změnu. V současné době mají zájemci možnost přihlásit se pouze k odběru informačních e-mailů, pomocí kterých bude oznámeno plné spuštění serveru.

Pirate Bay spustí hudební server
i Zdroj: PCTuning.cz

Nový přístup spočívá v tom, že uživatelé budou platit měsíční poplatek, jehož velikost závisí na jejich uvážení. Na rozdíl od jiných webů poskytujících hudbu budou dostávat peníze za každou stáhnutou skladbu přímo umělci. Současný obchodní model totiž počítá s funkcí nahrávacích společností jako prostředníků, kteří teprve vyplácí odměnu umělcům. Právě tenhle mezičlánek se snaží Playble.com eliminovat.

Pirate Bay spustí hudební server
i Zdroj: PCTuning.cz

Stahování hudby samotné bude probíhat pomocí torrentů, což znamená, že ilegální downloady nebude možno prakticky vystopovat. Pro Pirate Bay to bude ale také znamenat možnost vystavení se postihu za porušování autorských práv. Na tomto poli ale není Pirate Bay žádný nováček a už v dřívější době se mu podařilo uniknout ze spárů zákona, většinou přemístěním svých serverů.

Zdroj: Neowin.net

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama