genius-vyrobil-prvni-touch-scroll-mys
Novinka Genius vyrobil první touch-scroll myš

Genius vyrobil první touch-scroll myš

Filip Eckstein

Filip Eckstein

24. 4. 2007 00:00 14

Společnost Genius uvede na trh první optické touch-scroll myši na světě. Bude tato nová technologie úspěšná?

Reklama

Největší výrobce počítačového příslušenství, společnost Genius, včera oznámila uvedení první optické myši, jež využívá nové technologie známé pod názvem "touch-scroll". Co si má ovšem pod pojmem "touch-scroll" technologie představit obyčejný smrtelník? Funkci lze odhadnout již z názvu - (touch = dotyk, scroll = posouvání). Ano, hádáte správně, řeč je opravdu o mechnickém kolečku, s jehož pomocí lze pohybovat stránkou(seznamem) ve 2 (někdy i ve 4) směrech. To samozřejmě není nic nového, avšak u této myši se nebude jednat o kolečko mechanické, nýbrž o kolečko dotykové. Pojďme si proto o novém vynálezu řici něco víc...

Upřímně řečeno, převedení mechanicky konstruovaného kolečka na plochý dotykový senzor mě fascinuje (optický snímač). Skutečně nemálokrát jsem se totiž kvůli nespolehlivé konstrukci kolečka rozčiloval - nehledě na prach a drobky, které jeho součástky nemilosrdně zanášejí. Ovšem asi nejpřevratnější funkcí nového "modrého očka" je "turbo-scrolling", s jehož pomocí je možné přetáčet internetové stránky (případně dokumenty) rychlostí až 100 stránek za sekundu. Stačí při tom jen rychleji hýbat prstem ;-) - tedy silně pochybuji o tom, že je něco takového možné s obyčejným mechanickým kolečkem.

Mimo tuto zajímavou "featurku" je jinak myš celkem průměrná. Podle specifikací, jež výrobce poskytl, má mít Genius Traveler 355 Laser rozlišení 1600 dpi. Kompatibilní by měla být s většinou dnešních systémů - tedy Windows Vista/XP/2003/2000 a Mac OS X. Předběžnou cenu zatím Genius neuvedl.

Zdroj: Gearlog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama