americky-uploader-celi-5-letum-vezeni
Novinka Americký uploader čelí 5 letům vězení

Americký uploader čelí 5 letům vězení

Zdeněk Šarman

Zdeněk Šarman

19. 4. 2007 00:00 19

Američan Sam Kuonen čelí 5 letům vězení za to, že uploadoval přes BitTorrent protokol nové filmy.

Reklama

Americké ministerstvo spravedlnosti ohlásilo, že už pátý člověk byl shledán vinným za sdílení souborů na BitTorrent síti s názvem Elite Torrents, která byla používána k šíření nelegální hudby, filmů a softwaru.

Sam Kuonen se svým jednáním dopustil zločinného spolčení za účelem porušování autorského práva a samotného porušování autorského práva. Nyní čelí trestu odnětí svobody v trvání až 5 let, pokutě ve výši $250.000 a po propuštění tříletému dohledu. Sam Kuonen už byl uznán vinným a 16. července (júl) se bude rozhodovat o jeho trestu.

Americký uploader čelí 5 letům vězení
i Zdroj: PCTuning.cz

Síť Elite Torrents byla zablokována v květnu (máj) 2005. V době své největší aktivity nabízela více než 17.800 titulů (filmů, hudby, programů a her), které stahovalo přes 2 miliony lidí. I když Sam Kuonen nebyl přímo zapojen v provozování sítě Elite Torrents, poskytoval jako uploader první kopie filmů a dalšího nelegálního obsahu. Důkazy pro toto tvrzení poskytla Motion Picture Association of America (MPAA, v překladu Americká filmová asociace).

V současné době je technologie BitTorrent používána z největší části pro sdílení nelegálního materiálu. Její výhodou je možnost efektivního sdílení velkého množství dat.

Zdroj: BetaNews

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama